Hyppää sisältöön

Barents Hockey liigaa pelataan lumituiskussa

Euroopan kansainvälisintä jääkiekkosarjaa pelataan Pohjois-Kalotilla. Joukkueet Venäjältä, Suomesta ja Norjasta kohtaavat usein myös ulkokentillä, tuulessa ja tuiskussa.

Tukikepit Venäjän kiertueella
Barentsin jääkiekkoliigassa pelaa harrastelijajoukkueita eri maista. Kuva: Juha Valtonen

INARI Barents Hockey liigaa pelataan välillä kuin 60-luvun Suomessa, ulkokentillä ja lumituiskussa. Pelaajien ikähaitari vaihtelee 18:n ja 60:n välillä, nuorimmat tulevat Sputnikin sotilaskylästä.

Kuuden joukkueen harrastajaliiga perustettiin syksyllä 2009.

- Välillä tulee mailaa suuhun ja hanskatkin nousevat mutta pelin jälkeen vietetään iltaa yhdessä ja ollaan tosi hyviä kavereita, Ivalon Tukikepit- jääkiekkojoukkueen kapteeni Ilkka Nikkarinen sanoo.

Ivalon Tukikepit palasivat Suomeen maanantain vastaisen yönä kello kahden aikaan. Takana on viikonlopputurnaus Venäjällä Nikkelissä ja Zapoljarnyssa, jossa ivalolaiset voittivat kaksi ja hävisivät yhden pelin. Pelit pelattiin ulkokentällä, jossa tuuli riepotteli pelaajia melkoisesti.

- Eka puoliajalla sai tosissaan polkea, että pääsi kentän toiseen päähän, Toisella puoliajalla sai olla varovainen, että ei mennyt päädystä yli. Hieno turnaus, Nikkarinen sanoo.

Lumimyrsky tukki tiet

Paluumatka Venäjältä ei mennyt yhtä hyvin kuin turnaus. Lumimyrsky tukki tiet ja pelaajat joutuivat odottamaan aura-autoa yli kolme tuntia. Tiet olivat tukossa myös Rajajoosepin rajanylityspaikalle, joten pelaajat suuntasivat kohti Norjan rajaa.

- Tulimme kolme minuuttia ennen rajan sulkeutumista. Jos olisimme myöhästyneet, olisimme joutuneet palaamaan Muurmanskiin hakemaan osalle pelaajista uutta viisumia, Nikkarinen kertoo.

Barents Hockey liigassa pelaa kuusi joukkuetta ja turnauksia pelataan kauden aikana viisi. Nikkarisen mukaan enempää joukkueita ei voida ottaa mukaan, vaikka kiinnostusta esimerkiksi Ruotsista onkin ollut. Suurempi joukkuemäärä lisäisi pelejä ja jo nyt osa joukkueista pelaa jossain oman maan harrastesarjassa.

Suosittelemme sinulle