Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Sasi: YLE-asiat pois viestintäministeriöltä

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) uskoo, että suurten mediatalojen lobbaus on voinut vaikuttaa viestintäministeri Suvi Lindénin (kok.) päätökseen siirtää YLEn rahoitusratkaisua. Sasi myös siirtäisi YLEn asiat pois viestintäministeriöltä kokonaan eduskunnan päätettäviksi.

Kimmo Sasi YLEn Aamu-tv:n vieraana
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Sasi on yllättynyt viestintäministeri Suvi Lindénin (kok.) ratkaisusta siirtää päätös YLEn rahoituksesta seuraavalle hallituskaudelle. Lindénin ratkaisun on epäilty johtuvan suurten mediatalojen voimakkaasta lobbauksesta.

- Varmasti sillä voi olla jonkin verran vaikutusta. YLEä on arvosteltu ja vaadittu, että YLEn pitäisi supistaa toimintaansa. Olen aika yllättynyt, että ministeriössä kuitenkaan ei olla valmiita viemään esitystä puolueiden esitysten mukaisesti eteenpäin, Sasi sanoo.

Lindénin ratkaisu on Sasista yllättävä myös siksi, että Mika Lintilän toimikunnan esityksessä kaikki eduskuntapuolueet ovat yksimielisesti sopineet rahoituksesta.

Tapaus antaa Sasin mukaan aihetta miettiä myös YLEn omistajapolitiikkaa uusiksi.

- Tässä omistajapolitiikassa joutuu kysymään sitä, että onko mitään syytä että viestintäministeriö käsittelee YLE-asioita. Ehkä olisi parempi, että eduskunta ottaisi kaikki YLE-asiat hoitoonsa ja valvoisi Yleisradiota ja valmistelisi myös sitä koskevan lainsäädännön, sanoo Sasi.

Eduskuntaryhmät koolle keskiviikkona

Lindénin päätöstä käsitellään ensi viikon keskiviikkona eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksessa. Tarkoitus on selvittää onko esityksellä eduskunnan tuki takanaan vai ei.

-Jos eduskuntaryhmistä tulee ministerille ja hallituksen suuntaan selkeä viesti siitä, että asiaan ollaan sitoutuneita. Sen jälkeen varmaan hallituksen ja ministeri Lindénin puolelta arvioidaan tilannetta, että olisiko sittenkin mahdollisuuksia edetä, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi.

Suosittelemme