Hyppää sisältöön

Vapauttava tuomio pysyy viinan nettimyyntijutussa

Syyttäjä ei valittanut määräaikaan mennessä Helsingin käräjäoikeuden vapauttavasta tuomiosta viinan nettimyyntijutussa, joten käräjäoikeuden päätös on lainvoimainen. Viinikauppa.com-yrityksen kahta vastuuhenkilöä syytettiin laittomasta ja ammattimaisesta alkoholin välittämisestä. Käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet.

Netin viinikaupasta tilattu viinilaatikko.
Kuva: YLE

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Viinikauppa.comin toiminta ei ole laissa kiellettyä viinan kaukomyyntiä. Alkoholin myynti ulkomailta Suomeen tuotavaksi on sallittua, jos tilaaja järjestää itse juomiensa kuljetuksen.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, etteivät vastaajat järjestäneet alkoholijuomien maahantuontia ja kuljetusta Suomeen ja edelleen ostajille. Syyttäjän mukaan Viinikauppa.com teki yhteistyötä mainostamansa kuljetusyrityksen kanssa, jonka asiakkaat pääsääntöisesti valitsivatkin juomien toimittajaksi.

Valtionsyyttäjä vaati syytetyille ehdollista vankeutta ja yli puolen miljoonan euron korvauksia valtiolle. Viinikauppa.comin vastuuhenkilöt toivat Suomeen satojatuhansia litroja alkoholia vuosina 2007 ja 2008. Syytettynä oli myös vastuuhenkilö kuljetusyrityksestä, joka toimitti netissä tilatut juomat ostajille Suomeen.

Suosittelemme sinulle