Hyppää sisältöön

Musiikkielämyksien viikko lapsille Turussa

Perheen pienimmille suunnatut musiikkielämykset täyttävät Turun seuraavan viikon ajaksi. Lasten musiikkijuhlat järjestetään nykyisessä laajuudessaan neljännen kerran.

Joel Wendelin baritonitorven ja apulaisrehtori Reijo Borman alppitorvensa kanssa saivat tuotantokoordinaattori Heidi Pulkkiselta kannustusta avajaisriehaan.
Joel Wendelin baritonitorven ja apulaisrehtori Reijo Borman alppitorvensa kanssa saivat tuotantokoordinaattori Heidi Pulkkiselta kannustusta avajaisriehaan. Kuva: YLE / Jouni Koutonen

Turun konservatorion keväisillä, lapsille ja nuorille suunnatuilla tapahtumilla on kuitenkin paljon pidemmät perinteet, mutta viime vuosina mukaan on tullut paljon muita toimijoita.

Konservatorion ohella tapahtumassa ovat mukana Turun filharmoninen orkesteri, Laivaston soittokunta ja seurakuntayhtymä. Uusimpana mukaan on tullut Turun musiikkijuhlasäätiö.

Juhlien avajaisriehaa vietetään kauppakeskus Hansassa puoliltapäivin, ja viikon aikana tapahtumana mahtuu konserttien lisäksi soitinesittelyitä ja taiteilijatapaamisia. Suurin satsaus on keskiviikkoinen Gommin ja Pommin, eli M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen konsertti Sigyn-salissa.

Tapahtuman merkitystä lasten ja nuorten kulttuurityössä kuvannee, että sen suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Suosittelemme sinulle