Hyppää sisältöön

Selänne: Liityin hyvin erityiseen joukkoon

Teemu Selänne oli historiallisen maalin jälkeen onnittelijoiden keskipisteenä. Pohjois-Amerikassa 600 NHL-maalin rikkoontuminen noteerattiin isosti ja kehuja tuli omien ja vastustajien leiristä, eikä syyttä. Selänne kertoi jännittäneensä maalin syntymistä jo vähän aikaa. Rajapyykin rikkoontuminen merkitsee uransa viimeistä kautta pelaavalle Selänteelle paljon.

Kuva: YLE

- Erittäin vapauttava fiilis, Selänne myönsi.

- Kyllä tämä on kova juttu ja liityin todella erityiseen joukkoon. Mutta nämä on sellaisia asioita, mitä arvostaa sitten uran jälkeen. On kiva näyttää sitten joskus lapsenlapsille mitä isoisä on saanut aikaan.

Historiallinen maali tuli upeasti kotiyleisön silmien alla ja yleisö osoitti suosiotaan seisten. Anaheim lähtee seuraavaksi kolmen ottelun vieraskiertueelle, joten osuma tuli oikein hyvään saumaan.

- Pelkäsin vähän, että jos se ei tänään tule, niin se speliaalisuus häviää. Se on niin erilaista kun tällaisen tekee kotona ja 16 000 fania on juhlimassa sitä. Onhan siinä fiilistä ja tunnelmaa, Selänne hehkutti.

Jari Kurrin Suomen ennätys, 601 NHL-maalia, on yhden osuman päässä ja se on seuraavaksi Selänteen tulilinjalla.

- Kyllä tämä 600 maalia oli minulle se juttu. Olisihan se kunnia rikkoa Jarin ennätys, mutta se ei sen suuremmin merkitse. Onko se 601 tai 602, niin se ei enää tilannetta hirveästi muuta, Selänne sanoi.

Suomalainen keräsi kovasti kehuja ottelun jälkeen omasta, mutta myös vastustaja Coloradon, leiristä.

- Hän on uskomaton tyyppi ja haimme koko joukolla tätä maalia. Kun hänen kanssaan oli samaan aikaan jäällä, oli hieman odottava tunnelma, historiallisen maalin syöttänyt Scott Niedermayer sanoi medialle ottelun jälkeen.

- Harmillisesti hän teki sen meitä vastaan. Mutta olen onnellinen hänen puolestaan, ja onnittelin häntä jäällä, Coloradon Ruslan Salei totesi.

Jaromir Jagrin eurooppalaisten NHL-maaliennätys on 646 osumaa. Sitä Selänne ei enää havittele.

- Kyllä minä siitä lähden, että tämä on urani viimeinen kausi.

Suosittelemme sinulle