Hyppää sisältöön

Selänne: Olympialaisten jälkeen oli tyhjä olo

Teemu Selänteen juhlahumun keskellä on hyvä muistaa että myös Anaheimin kelkka on kääntynyt taas nousuun pitkän matalalennon jälkeen. Selänteen 600 maalin rajapyykki oli totta kai koko seuralle iso asia. Isompi on kuitenkin Anaheimin terävä taistelu pudotuspelipaikasta. Vielä on vähän toivoa.

Kuva: YLE

Anaheim oli ennen olympialaisia vain kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Ducks-miehistöstä peräti kahdeksan pelaajaa pelasi olympiakaukalossa ja se näkyi olympiakisojen jälkeen.

- Täytyy sanoa, että olimme henkisesti että fyysisesti aika tyhjiä. Ei pystytty heti pelaamaan sillä tasolla kuin olisi pitänyt, Selänne myöntää.

Anaheim hävisi kisojen jälkeen viisi ottelua putkeen ja playoff-viiva karkasi pelottavan kauaksi. Nyt vaikka joukkue on voittanut neljä edellistä otteluaan, matkaa pudotuspeleihin on seitsemän pistettä.

- Tehtiin oma työ aika hankalaksi. Nyt onneksi taas kulkee eikä toivoa ole vielä heitetty. NHL:ssä voi saada lyhyessäkin ajassa paljon voittoja ja niin kauan taistellaan kun on mahdollisuuksia, Selänne sanoo.

Anaheimin urakka on paha, mutta ei toivoton. Joukkueella on vielä 11 ottelua runkosarjaa jäljellä. Seuraavassa ottelussa vastaan asettuu Calgary, joka taistelee niin ikään läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista.

Suosittelemme sinulle