Hyppää sisältöön

Tulikuuma Rinne ja Selänne palkittiin NHL-viikon parhaina

Huippuvireeseen Nashvillen maalilla päässyt Pekka Rinne palkittiin viime viikon parhaaksi NHL-pelaajaksi. Suomalaismaalivahti torjui peräkkäiset nollapelit Minnesotaa ja Columbusta vastaan. Myös 600 NHL-maalin rajapyykin viime yönä rikkonut Teemu Selänne palkittiin, kun hänet arvostettiin viikon kolmostähdeksi.

Kuva: YLE

Rinne on kamppaillut Dan Ellisin kanssa koko kauden Predatorsin ykkösmaalivahdin paikasta. Suomalainen on kuitenkin laittanut luun seurakaverinsa kurkkuun torjumalla kuudessa viimeisessä ottelussa kolme nollapeliä ja päästämällä niissä vain yhteensä seitsemän maalia.

Mikäli Rinteen vahva vire jatkuu, Predators on vahva suosikki pudotuspelijoukkueeksi. Runkosarjaa on jäljellä kolmisen viikkoa, ja Nashville on viidentenä läntisessä konferenssissa.

Teemu Selänne liittyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 600 NHL-maalin kerhoon pyssyttämällä voitto-osuman Coloradon verkkoon. Suomalainen keräsi viikon kahdessa viimeisessä kamppailussa neljä tehopistettä.

Kakkostähdeksi valittiin viime kesän draftin ykkösvaraus John Tavares, joka pelasi NHL-uransa komeimman viikon: New York Islandersin pelaaja nakutti kolmessa ottelussa seitsemän pistettä (3+4), joista peräti viisi tuli Vancouveria vastaan.

Suosittelemme sinulle