Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Mobile Horror YLEn TV-elokuvaksi

Usealla teatterilavalla nähty Juha Jokelan näytelmä Mobile Horror muotoutuu YLE Draaman tuottamaksi TV-elokuvaksi. Elokuvan ohjaa Mikko Kuparinen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Juha Jokelan vuonna 2003 kirjoittama ja Teatteri Jurkkaan ohjaama näytelmä esitetään YLE Teemalla syksyllä 2010. Sen keskeisissä rooleissa ovat Meri Nenonen, Lari Halme, Samuli Niittymäki ja Pertti Sveholm.

- On kiintoisa nähdä teatterikierroksen tehneen Mobile Horrorin tv-versio, sanoo kirjailija Juha Jokela.

Jokela on sukupolvensa palkituimpia ja kehutuimpia näytelmäkirjailijoita ja käsikirjoittajia. Teatterikorkeakoulusta valmistunut Jokela on käsikirjoittanut mm. tv-sarjat Pulkkinen, Remontti, Firma ja Kallio. Teatteriin Juha Jokela on Mobile Horrorin lisäksi ohjannut omat näytelmänsä Fundamentalisti sekä vastikään ensi-iltansa saaneen Esitystalous-esityksen

Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan loistokkaan TV-version ohjannut Mikko Kuparinen haluaa tehdä Jokelan näytelmästä modernia TV-teatteria.

- TV-elokuva hyväksyy teatterin paljon puheen ja pyrkii tiiviiseen kuvakerrontaan, sanoo Kuparinen.

Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen ja lavastustaiteen osastolta valmistunut Mikko Kuparinen (s.1979) on ohjannut useasti palkittuja lyhytelokuvia, sekä kehutun TV-version Kristian Smedsin Tuntematon Sotilas -esityksestä Suomen Kansallisteatterissa. Kuparinen on ohjannut myos tv-sarjoja Big Brother (2009) sekä Lauantaiviihde (2010).

Mobile Horror on Kuparisen ensimmäinen televisioelokuva.

Suosittelemme sinulle