Hyppää sisältöön

Kurri palkitsi Selänteen, Selänne jahtaa edelleen Kurria

Anaheim Ducksin Teemu Selänne ei onnistunut saavuttamaan Jari Kurrin suomalaispelaajien NHL-maaliennätystä Kurrin silmien edessä kotiottelussa Dallas Starsia vastaan. NHL-urallansa 601 NHL-osumaa taituroinut Kurri palkitsi Selänteen ennen Stars-peliä 600 NHL-maalin rajapyykin saavuttamisesta.

Teemu Selänne loukkaantui viime yön ottelussa. (Arkistokuva) Kuva: YLE

Selänne rikkoi maagisen 600 maalin rajapyykin viime viikon ottelussa Coloradoa vastaan.

- Olen onnellinen Teemun puolesta. Hän on hieno kaveri, ja me olemme hyviä ystäviä. Kurri kertoi Orange County Register -lehden haastattelussa.

Selänne kirjasi voitokkaasta Dallas-ottelusta tilillensä yhden syöttöpisteen, kun Ducks peittosi Starsin 3-1. Selänne syötti Nick Boninon 1-0-maalin ylivoimalla toisen erän alussa. Kauden tehokkain Anaheim-pelaaja Corey Perry teki 2-0 ja Kyle Chipchura 3-0. Dallasin ainoan maalin sai nimiinsä tehopelaaja Loui Eriksson. Kaikki osumat syntyivät ottelun toisessa erässä.

Kahdeksan kertaa maalia kohti laukoneen Selänteen yritykset nousta maalimäärässä Kurrin rinnalle pilasi Dallas-vahti Kari Lehtonen. Vastuuta Starsin riveistä hyvin saanut Lehtonen torjui 43 kertaa.

Saku Koivun ja Selänteen Ducksilla on vielä ohuet mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin. Anaheim on nyt jo yhdeksän pisteen päässä pudotuspelipaikasta, kun joukkueella on vielä pelaamatta seitsemän ottelua. Koivun ja Selänteen kanssa Vancouverin olympiakisoissa samassa ketjussa pelanneen Jere Lehtisen edustama Dallas on tasapisteissä Anaheimin kanssa.

Kesällä 40 vuotta täyttävä Selänne ei ole vielä päättänyt, jatkuuko hänen pelaajauransa vielä ensi vuonna.

Suosittelemme sinulle