Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Oluen merkiksi "Fucking Hell"

EU:n tavaramerkkiviranomainen on antanut saksalaiselle yhtiölle luvan myydä olutta ja vaatteita brändinimellä "Fucking Hell". Saksalaismerkki joutui EU-viranomaisen syyniin, koska Fucking Hell on englanniksi varsin räävitöntä kieltä. Saksalaisfirman mukaan merkki on vain viatonta saksankieltä; "Fucking" viittaa itävaltalais-kylään ja "Hell" oluen vaaleaan väriin.

Avaa Yle-sovelluksessa

Viranomaispäätöksen jälkeen julkisuudessa on kuitenkin alettu kummastella sitä, pitääkö saksalaisfirman väite valmistuspaikasta, itävaltalaisesta Fuckingin kylästä, paikkansa.

93 asukkaan Fuckingin kylän pormestarin Franz Meindlin mukaan kaupungissa ei ole panimoa eikä tietoa sen rakentamisesta. Fuckingin kylä sijaitsee 33 kilometriä Salzburgista pohjoiseen.

EU:n tavaramerkkiviranomainen kuitenkin antoi oluelle valmistusluvan. Viranomainen hylkäsi väitteen, jonka mukaan liikemerkissä seksuaalisuutta käytettäisiin ilmaisemaan halveksuntaa tai väkivaltaista vihaa.

Tuotemerkkeihin liittyvää sananvapautta voidaan rajoittaa, jos kyseessä on järkyttävä, syyttävä tai halventava liikemerkki.

Euroopan tavaramerkki-viranomaisen päätös (englanniksi)

Suosittelemme sinulle