Hyppää sisältöön

Imatran kesäteatterissa Säkkijärven polkka

Teatteri Imatra marssittaa jälleen ensi kesänä hienon näyttelijäkavalkaadin kesäteatterin lavalle. Musiikkinäytelmä Säkkijärven polkka kertoo hanuristi Vili Vesterisen tarinan ja lavalla tullaan näkemään mm. Kai Hyttinen ja Seitsemän seinähullua veljestä.

Harmonikansoittaja Vili Vesterinen.
Kuva: YLEn arkisto

Imatran kesäteatterissa on ensi kesänä tarjolla musiikkinäytelmä legendoista, Vili Vesterisestä ja Dallapéstä.

Säkkijärven polkka on musiikkikomedia Vesterisestä, joka karkaa viisitoistavuotiaana kotoaan Viipuriin, isän kieltäessä häneltä soittamisen.

Lahjakkuus ja harjoittelu vievät Vilin läpi harmaan kiven ja tekevät hänestä "Harmonikan kuninkaan". Köyhästä karjalaisesta pelimannipojasta tulee 30-luvun tähti, joka ansaitsee kuin ministeri, juhlii kuin kuningas ja pukeutuu kuin elokuvatähti.

Säkkijärven polkka kertoo myös Matti Jäppilän legendaarisesta Dallapé - orkesterista, josta tulee 30-luvulla maan suosituin tanssiorkesteri johtajanaan Georg Malmstén. Vili on menestyvän yhtyeen ja liikeyrityksen tähtisolisti ja osakas.

Verottaja, kateus ja talvisota pitävät kuitenkin huolen siitä, että Dallapén rahasampo pysähtyy.

Näytelmän on käsikirjoitanut ja ohjannut Ismo Sajakorpi. Musiikin sovittamisesta vastaa Jari Puhakka ja koreografioista Jenni Rautawaara.

Vili Vesterisen roolissa nähdään eri ikäkausina Sami Uotila, Sami Hopponen ja Juuso Vesterinen. Dallapé-orkesterina musiikista vastaa 7 seinähullua veljestä. Legendaarista Georg Malmsténiä näyttelee Kai Hyttinen.

Näytelmää esitetään Valtionhotellin Kruunupuistossa heinäkuun ajan.

Suosittelemme sinulle