Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Ekologinen ajattelu imeytynyt myös kauneudenhoitoon

Ekologinen ajattelu on levinnyt myös kauneudenhoitoon ja luonnonmukaisista kauneushoidoista on kova kysyntä. Joensuuhun vuosi sitten perustettu täysin luonnonmukainen kauneushoitola on ensimmäinen laatuaan Pohjois-Karjalassa.

KosmetologiTiinaPellikkatekeekuumakivihierontaaekokauneushoitolanasiakkaalle. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Viimeisen kolmen viikon ajan ekohoitolassa on tehty töitä aamukahdeksasta iltayhdeksään ja varauskirja on täynnä kuukauden eteen päin. Kauneushoitola EcoBeautyn omistaja, kosmetologi Kirsi Hiltunen uskoo, että ympäristötietoisuuden lisääntyminen on kasvattanut kiinnostusta myös luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon.

- Ihmiset haluavat yhä enemmään säästää sekä luontoa että itseään kemikaaleilta. Moni ajattelee, millaisen maailman haluaa jättää omille lapsilleen, Hiltunen sanoo.

Ekohoitolassa vältetään sähkölaitteita

Tavallisesta kauneushoitolasta ekohoitola eroaa siinä, että siellä käytetään ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Hiltusen mukaan toiminnassa pyritään muutenkin kunnioittamaan luontoa: hoitolassa kierrätetään, käytetään vihreää sähköä ja ylipäätään mahdollisimman vähän sähkölaitteita.

Hiltunen on itse käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo usean vuoden ajan. Hän tiesi jo kosmetologikoulussa, että aikoo perustaa oman yrityksen, joten ekohoitola oli hänelle luonnollinen valinta. Hiltusen mukaan ekologisuus on myös kilpailuvaltti Joensuussa, jossa kauneushoitoloita on paljon. Hiltusen laskujen mukaan 25 kappaletta.

- Luonnonmukaisuus oli hyvä keino profiloitua, Hiltunen toteaa.

Kauneudenhoito alkaa jokaisen sisältä

Ekohoitolassa käy Hiltusen mukaan kaikenlaisia ihmisiä: nuoria ja vanhoja, naisia ja miehiä, eikä monikaan ole luonnonkosmetiikan käyttäjä entuudestaan. Kauneudenhoidon ammattilaisen mielestä näin kevään kynnyksellä on hyvä kiinnittää huomiota ihonkuorintaan, jotta iho ottaisi vastaan kevään tuoman kosteuden. Tärkeintä kauneudenhoitoa on kuitenkin hyvä mieli.

- Itsensä kunnioittaminen ja itsestään tykkääminen kaunistaa meitä jokaista, Hiltunen muistuttaa.

Suosittelemme