Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Markkinointiviestintä näkee piristymisen merkkejä

Markkinointiviestintäalan näkemys tulevaisuudesta on piristynyt. Vain prosentti Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton (MTL) kyselyyn vastanneista johtajista uskoi, että suhdannetilanne heikkenee seuraavien kuuden kuukauden aikana.

Avaa Yle-sovelluksessa

57 prosenttia kyselyyn vastanneista markkinointiviestintäyritysten johtajista uskoi, että suhdannetilanne paranee seuraavan puolen vuoden aikana. 42 prosenttia johtajista uskoi tilanteen pysyvän ennallaan.

Alan tulevaisuudenodotukset ovat selvästi hilpeämmät kuin Elinkeinoelämän keskusliiton teettämässä kyselyssä, jossa mitattiin teollisuuden ja palveluiden odotuksia tulevasta. MTL:n kyselyssä selviä piristymisen merkkejä odotetaan erityisesti yritysten välisessä kaupankäynnissä ja palveluissa.

Kasvuodotukset ovat kovat juuri digitaalisessa markkinoinnissa ja viestinnän asiantuntijapalveluissa. Nettinäkyvyyden ja internet-markkinoinnin uskotaan elpyvän ja kysytyimmiksi palveluiksi ennakoidaan esimerkiksi sosiaalisten medioiden kampanjoiden suunnittelua ja tuotantoa.

MTL:n teettämä barometri mittaa markkinointiviestinnän yritysten käsityksiä alan lähitulevaisuudesta. Tutkimus tehdään neljännesvuosittain.

Suosittelemme