Hyppää sisältöön

Kihaus folkkaa tiiviisti Rääkkylässä

Kihaus Folk on tänä kesänä entistä tiiviimpi kansanmusiikitapahtuma. Heinäkuussa Rääkkylässä järjestettävä festivaali on kolmipäiväinen. Esiintyjinä ovat esimerkiksi Kuunkuiskaajat sekä Tapio Liinoja ja Pedro Hietanen.

Tuottaja Yrjö Koskinen, ohjelmavastaava Mammu Koskelo, yhdistyksen puheenjohtaja Hanne Hämäläinen ja pelimannikonkari Pentti Ojajärvi.
Vasemmalta lukien tuottaja Yrjö Koskinen, ohjelmavastaava Mammu Koskelo, yhdistyksen puheenjohtaja Hanne Hämäläinen ja pelimannikonkari Pentti Ojajärvi. Kuva: YLE / Riikka Heikkilä

Tapahtuman avaavat perjantaina muun muassa Kuunkuiskaajat, Tuulenkantajat ja Halavatun papat. Lauantain käynnistää pelimannikavalkadi ja illan esiintyjiä ovat esimerkiksi Tapio Liinoja ja Pedro Hietanen sekä Burlakat. Sunnuntaina soitto hiljenee jo alkupäivästä pelimannikirkon jälkeiseen kirkkokonserttiin.

Perinteinen kansanmusiikkifestivaali on ollut suurissa vaikeuksissa viime vuosina. Se on joutunut kamppailemaan taloudellisten ongelmien ja jopa luonnonvoimienkin kanssa.

- Festivaalilla on kaikki eväät uuteen nousuun, uskoo Kihaus Folkin uusi tuottaja Yrjö Koskinen.

Tapahtuma järjestetään yhdeksäntenä heinäkuuta alkavana viikonloppuna. Kävijätavoite on 2 000 vierasta. Tapahtuman lipunmyynti on käynnistynyt maanantaina.

Suosittelemme sinulle