Hyppää sisältöön

YLE Urheilu joutui mauttoman pilan kohteeksi

YLE Urheilun toimittaja luuli tehneensä NHL-maalivahti Tuukka Raskin haastattelun. Tosiasiassa Raskin matkapuhelimeen vastasi ja haastattelun antoi Raskina esiintyen joku muu henkilö. Haastattelu julkaistiin Urheiluradioissa, Urheiluruuduissa ja YLE Urheilun nettisivuilla.

Kuva: YLE

Haastattelu tehtiin Boston Bruinsin kotiottelun jälkeen Suomen aikaa torstaiaamuna kello 7.30.

- Toimittajamme soitti, kuten aamurutiineihimme kuuluu, yön mielenkiintoisimmalle suomalaispelaajalle. Puhelimeen vastattiin "Tuukka". Haastattelu nauhoitettiin, ja sitä käytettiin kaikilla julkaisualustoillamme, YLE Urheilun päivittäistuotannon vastaava tuottaja Ari Mennander kertoo.

Raskina esiintynyt henkilö kommentoi Boston-Buffalo -ottelua noin viiden minuutin ajan. Totuus paljastui vasta, kun YLE Urheilu sai vihiä huijauksesta Radio Suomen kuuntelijapalautteesta perjantaina. Vihjeen mukaan pilailija oli Raskin kaveri, itsekin tamperelainen jääkiekkoilija.

- Rask on nuori pelaaja, eikä hänen äänensä ole kaikille toimittajille yhtä tuttu kuin vaikkapa Teemu Selänteen ääni. Todella mauton tapaus. En ole ennen törmännyt mihinkään vastaavaan, Mennander jatkaa.

YLE Urheilu ei ole tavoittanut Raskia tapauksen jälkeen. Boston Bruins pelaa perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa vieraspelin Buffalo Sabresia vastaan. NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kohtaaminen on tuolloin katkolla Bostonille, joka johtaa sarjaa voitoin 3-1.

Suosittelemme sinulle