Hyppää sisältöön

Heinäluoma kovensi demarien linjaa työperäisestä maahanmuutosta

Sosiaalidemokraatit koventavat linjaansa maahanmuuttoon. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoo lauantain Hufvudstadsbladetissa, että hallituksen linja työperäisessä maahanmuutossa on vaarallinen nykyisessä työttömyystilanteessa.

YLE Uutisille antamassaan haastattelussa Heinäluoma varoi käyttämästä rasismi-sanaa, mutta toisti olevansa huolissaan hallituksen suunnitelmista edistää työperäistä maahanmuuttoa. Esimerkkinä hän manitsi lakiehdotuksen, jolla muista kuin EU-maista tulevat työntekijät pääsisivät Suomeen ilman tarveharkintaa.

- On selvää, että tällä hetkellä Suomessa ei ole tarvetta työperäiseen maahanmuuttoon. Joitakin erityisryhmiä voi olla, mutta laajamittaiseen työperäiseen maahanmuuttoon ei ole edellytyksiä, Heinäluoma sanoo.

Hufvudstadsbladet kirjoitti, että maahanmuuton lisäämisen vastustaminen ei Heinäluoman mukaan ole rasismia vaan pelkästään järkevää. Hän sanoo, että ulkomaalaisen työvoiman lisäämiselle ei ole edellytyksiä ensi vaalikaudella, koska maassa on 300 000 työtöntä ja 100 000 , jotka eivät näy tilastoissa.

- Jos otamme tänne suuren joukon ihmisiä ulkomailta samaan aikaan, kun työttömyys on hyvin korkealla, se johtaa siihen, että he vievät työpaikkoja suomalaisilta, tekevät heistä työttömiä. Tämä johtaa rasismin kasvuun, päättelee Heinäluoma.

Jos hallitus kuitenkin toimii näin, maahan syntyvät A- ja B-luokan työmarkkinat, joista jälkimmäisellä ei olla tarkkoja esimerkiksi työehdoista.

Suosittelemme sinulle