Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Stratovariuksen Kotipelto keikkailee, tekee uutta levyä ja vetää nuorten bändileirin

2,5 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt power metal -yhtye Stratovarius on harjoitellut huhtikuun ensimmäisen viikon Vuokatissa uusia kappaleita tulevalle levylleen. Solisti Timo Kotipelto löytää keikkojen ja levynteon lisäksi aikaa myös nuorten bändileirille Lappajärvellä.

Timo Kotipelto harjoitteli Stratovariuksen kanssa uusia kappaleita myöhemmin tänä vuonna julkaistavalle levylle. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Ympäri maailmaa keikkaileva Stratovarius käytti Vuokatin konserttinsa (10.4.2010) alusviikon uuden levyn valmisteluun.

- Kun promoottori kertoi tästä keikasta, kysyin järjestyisikö täältäpäin paikka, jossa voitaisiin harjoitella uusia kappaleita. Se järjestyi, ja täällä on oltu maanantaista asti, kertoi yhtyeen solisti Timo Kotipelto.

Neljän päivän treenamisen jälkeen yhtye järjesti perjantaina suomalaisittain harvinaisen nimmarijakotilaisuuden Kajaanissa.

- Siitä on varmaan viisi vuotta kun olemme viimeksi jakaneet nimmareita Suomessa, ulkomailla on niitäkin tilaisuuksia useammin, Kotipelto totesi ilahtuneena Kajaanissa tapaamiensa fanien määrästä.

Kuorosodan voittorahat nuorisotyöhön Lappajärvellä

Vuosi sitten Kuorosota -ohjelman kuoronsa kanssa voittanut Timo Kotipelto toi palkintoshekin, 40 000 euroa, kuntansa nuorisotyöhön.

- Ostimme Lappajärvelle soittimia ja perustimme nuorille treenikämpän. Viime kesänä järjestimme ensimmäistä kertaa myös nuorille bändileirin, joka järjestetään myös ensi kesänä, Kotipelto paljasti.

Kuorosota teki Kotipellosta myös tunnetun muiden kuin Stratovarius-fanien keskuudessa.

- Akustisilla duettokeikoilla on ollut huomattavissa, että yleisössä on uusia ihmisiä, Kotipelto hymyili.

Yleisö erilaista eri maissa

Vuokatissa Stratovarius esiintyi lauantaina HellKatti-tapahtumassa, jossa se esitti myös uusia kappaleita tulevalta pitkäsoitoltaan.

- Suomalaisessa yleisössä on lauantai-illan huumaa ja meno on kovaa, Kotipelto arvioi naurahtaen verratessaan kotiyleisöä muiden maiden faneihin.

- Latinalaisissa maissa yleisö on kovaäänisintä, kun taas Japanissa yleisö tarkkailee ja kuuntelee todella tarkkaan esitystä.

Stratovariuksen nettisivut

Stratovarius ja Children of Bodom HellKatissa

Kuuntele juttu: Timo Kotipelto saa tehdä työkseen sitä mitä haluaa (kesto 10'07").

Kuuntele juttu: Stratovarius harjoitteli uusia kappaleita Vuokatissa (kesto 3'14").

Suosittelemme sinulle