Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Venäläistähtien mykkäkoulu päättyi - ainakin toistaiseksi

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajan Vladislav Tretjakin mahtikäsky on purenut – Venäjän MM-joukkueen nimekäät supertähdet kommentoivat lyhyesti ajatuksiaan kansainväliselle medialle. Venäjän joukkue vakuuttaa, että Suomea vastaan joukkue haluaa esittää parasta osaamistaan.

Nikolai Kulemin saa onnittelut Viktor Kozlovilta maalinsa jälkeen.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän MM-joukkueen tiistaisissa aamuharjoituksissa suuri mielenkiinto kohdistui myös siihen, jatkuuko venäläistähtien surkuhupaisia piirteitä saanut mykkäkoulu medialle. Eipä jatkunut, ainakaan tällä kertaa. Näyttää siltä että maan jäkiekkoliiton johtaja, legendaarinen Vladislav Tretjak on saanut viestinsä perille - pelaajien on oltava median käytettävissä.

Venäjän MM-joukkueen kovimmista supertähdistä Alexander Ovetshkin, Jevgeni Malkin ja Pavel Datsyuk eivät juurikaan kansainvälisen median haastatteluista piitanneet, mutta moni pelaaja saapui sen sijaan varsin hyväntuulisena toimittajaparven eteen.

Venäjän joukkueelle illan Suomi-ottelu ei näytä olevan mikä tahansa peli - idän superjoukkue haluaa pelata turnauksen parhaan pelinsä tähän asti.

- Meillä on liikaa tappioita Suomelle tällä kaudella. Olemme hävinneet heille jo riittävästi Euro Hockey tour-peleissä, kertoi kokenut hyökkääjä Viktor Kozlov YLE Urheilulle.

- Emme ole koskaan tyytyväisiä tasoomme. Meidän on pelattava joka ilta parasta peliämme ja tänään tavoitteemme on näyttää jäällä parasta osaamistamme, vakuuttaa 900 NHL-ottelua urallaan tahkonnut Kozlov.

Venäjällä on MM-kisoissa paljon todistettavaa suureen pettymykseen päättyneen Vancouverin olympiaturnauksen jälkeen. Venäjä on saanut kootuksi myös MM-kaukaloon varsin pitkälle saman joukkueen jolla haettiin olympiakisoissa menestystä. Pelaaat vakuuttavat, että Venäjän MM-joukkueen yhteishenki ja kemia on hyvällä tasolla, vaikka sankaruutta ei Saksassa ole tarjolla kaikille supertähdille.

- Tiedämme mitä joukkueelta vaaditaan mestaruuteen. Se vaatii koko joukkueen yhteisen panoksen eikä sooloilulle ole mitään sijaa, kertoo Los Angeles Kingsin hyökkääjä Alexander Frolov.

- Joukkueen kemia on kunnossa ja ilmapiiri on hyvä. Kyllä me täällä joukkueena pelaamme, vakuuttaa viime kevään maailmanmestarijoukkueeseen kuulunut Frolov.

Suosittelemme