Hyppää sisältöön

Mäntyharju meni finaaliin

Etelä-Savon 16 koulusta on Tiiä häntä -kisassa jäljellä enää neljä. Ensimmäinen finaalipaikka oli jaossa 11.5.

Kisa on valmis alkamaan! Kerimäen ja Mäntyharjun joukkueet sekä juontaja ja tuomari odottavat tekniikan alkukomennusta. Kuva: YLE / Arja Hovi

Mäntyharjun ja Kerimäen koulujen nuoret matkasivat Mikkeliin tavoittelemaan finaalipaikkaa. Musiikkiopiston kahvilassa käyty kisa käynnistyi hieman kangerrellen ja pisteitä tippui harvakseltaan.

Sananselitykset saivat joukkueisiin vauhtia: kielet kävivät ja minuutin selitykset toivat Kerimäelle 6 ja Mäntyharjulle 7 sanan saaliin. Näin Mäntyharju siirtyi pisteen johtoon, minkä se onnistui pitämään loppuun saakka.

Kun molemmat joukkueet tiesivät Kuka-kysymyksen vastauksen heti 3 pisteen vihjeestä, jaettiin pisteet lopulta 9 - 8 Mäntyharjun hyväksi.

Kouluvisan juontaa Satu Haapanen. Tuomarina on rehtori Vesa Raasumaa.

Mäntyharjun finaalivastus selviää tiistaina 18.5, kun toisessa välierässä kohtaavat Juvan ja Anttolan joukkueet.

Näitä kysyttiin:

1. Mikä on mitoosi?

2. Kuka on perustanut partioliikkeen?

3. Milloin Valamon luostari tuli Heinävedelle?

4. Sananselitykset

5. Kuka julkaisee tänä keväänä Johnny Cashin suomeksi käännettyjä biisejä?

6. Mikä on twitter?

7. Mikä on lain sallima suurin nopeus mopolle?

8. Kuka? 3 pisteen vihje: Tästä henkilöstä kertovan kirjasarjan on suomentanut Jaana Kapari-Jatta. 2 pisteen vihje: Kirjasarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1997 ja viimeinen 2007. Suomeksi se julkaistiin vuosina 1998-2008. Kirjan nimihenkilön kunniaksi pystytetään teemapuisto Floridan Orlandoon. 1 pisteen vihje: Sarjan nimihenkilö on velhopoika.

Vastaukset:

1. solun jakautuminen, 2. Robert Baden-Powell, 3. vuonna 1940, 5. Pate Mustajärvi, 6. yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli twiitit (engl. tweet) voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä, 7. 45 km/t, 8. Harry Potter

Suosittelemme sinulle