Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Helsinki pesee keskustapuiston kasvot rahatukulla

Huonokuntoisen ja huonomaineisen Kaisaniemenpuiston kunto kohenee huomattavasti lähivuosina. Uudistus tuo mukanaa asunto- ja ravintolalaivoja sekä kahviloita ja lisävalaistusta.

Vuoden 2009 Tuskan festarikansaa.
Kaisaniemen puisto on toiminut muun muassa metallifestivaali Tuskan näyttämönä Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin rautatieaseman kupeessa sijaitsevan puiston sydänalueeksi tulee uudistuksessa nykyinen vesiallas, jonka ympäristö rakennetaan viihtyisäksi kahviloineen ja penkkeineen. Lähivuosina myös Kaisaniemenpuisto ja kasvitieteellinen puutarha yhdistyvät paremmin keskenään uuden portin avulla.

Kaisaniemenrantaan on tulossa 14 asuntolaivaa sekä 4 toimisto- ja ravintolalaivaa. Ensiksi rantamuuri pitää saada parempaan kuntoon.

Puisto on toiminut monien yleisötapahtumien näyttämönä. Puisto on ollut usein otsikoissa myös muun muassa pahoinpitelyiden ja raiskausten takia. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti Anne Karppinen sanoo, että Kaisaniemenpuiston turvattomuudesta pyritään pääsemään eroon kertaheitolla.

– Tarkoituksena on luoda valaistuksella oma tunnelmansa puistoon. Kulkureittien lisäksi puita ja rakennuksia valaistaan kokonaisuudessaan. Tätä kautta saadaan turvallisuutta koko puistoon, hahmottelee Anne Karppinen.

Valtakunnallisesti merkittävää puistoa kunnostetaan kaikkiaan noin 11 miljoonalla eurolla vuosien 2012-2013 välisenä aikana.

Kaisaniemenpuiston uusista suunnitelmista keskustellaan tänään illalla Tieteiden talossa. Helsingin kaupunginvaltuusto päättänee Kaisaniemen asemakaavasta syksyllä.

Suosittelemme