Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Haudutettua lohta, lämmintä parsa-perunasalaattia ja kevätsipulikastiketta

Timo Lepistön mielestä kesäruuan täytyy olla helppoa ja nopeata, ettei koko päivä kulu hellan ääressä. Haudutettu lohi kuuluu hänen omiin lempiruokiinsa.

Haudutettua lohta, lämmintä parsa-perunasalaattia ja kevätsipulikastiketta
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Tarvitset:

lohifileetä 800g (ruodoton)

kevätsipulia 2 nippua

uutta perunaa siikli 600 g

kananmuna 4 kpl

punasipuli 1 kpl

vihreä parsa 1 nippu

pinaatti 100g

voi 150g

kuohukerma 2 dl

maito n. 3 dl dl

valkoviini 2 dl

valkoviinietikka ½ dl

tilli ½ nippu

sitruuna 2 kpl

fenkoli ½ – 1 kpl (mahdollisimman paljon lehtiä, tillinnäköistä.)

valkosipulin kynsi 1 kpl

Haudutusliemi

Pilko kattilaan kevätsipulin valkoinen osa, ja puolet fenkolin valkoisesta osasta ja pieni valkosipulin kynsi. Lisää kattilaan laakerinlehti, 2 dl valkoviiniä ja 1/2 dl valkoviinietikkaa. Keitetään puoleen. Lisää maito ja kerma.

Lohi

Leikkaa lohesta noin 40-50 gramman ruodottomia ja nahattomia paloja. Suolaa ne kevyesti ja laita kelmu päälle.

Parsa-perunasalaatti

Ryöppää parsat suolavedessä ja jäähdytä ne. Keitä kananmunia noin 6 minuuttia. Keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Nämä voi tehdä edellisenä päivänä. Ruskista noin 70 grammaa voita kattilassa. Lisää perunakuutiot ja murskattu kananmuna. Lämmitä muutama minuutti. Lisää parsa ja hieman raastettua sitruunan kuorta. Purista 1-2 sitruunan mehu ja tarkista suola ja valkopippuri. Lisää lopuksi pesty pinaatti, fenkolin lehtdet ja tilli.

Kastike

Kiehauta haudutusliemi ja siirrä kattila sivuun. Lisää lohenpalat ja hauduta n. 4-5 min. Nosta lohipalat pois ja keitä haudutuslientä muutama minuutti. Poraa sauvasekoittimella noin 70 g kylmiä voikuutioita ja lisää lopuksi hienonnetut kevätsipulin varret. Tarkista suola ja valkopippuri.

Ohje: Timo Lepistö

Suosittelemme