Tarvitset:
lohifileetä 800g (ruodoton)
kevätsipulia 2 nippua
uutta perunaa siikli 600 g
kananmuna 4 kpl
punasipuli 1 kpl
vihreä parsa 1 nippu
pinaatti 100g
voi 150g
kuohukerma 2 dl
maito n. 3 dl dl
valkoviini 2 dl
valkoviinietikka ½ dl
tilli ½ nippu
sitruuna 2 kpl
fenkoli ½ – 1 kpl (mahdollisimman paljon lehtiä, tillinnäköistä.)
valkosipulin kynsi 1 kpl
Haudutusliemi
Pilko kattilaan kevätsipulin valkoinen osa, ja puolet fenkolin valkoisesta osasta ja pieni valkosipulin kynsi. Lisää kattilaan laakerinlehti, 2 dl valkoviiniä ja 1/2 dl valkoviinietikkaa. Keitetään puoleen. Lisää maito ja kerma.
Lohi
Leikkaa lohesta noin 40-50 gramman ruodottomia ja nahattomia paloja. Suolaa ne kevyesti ja laita kelmu päälle.
Parsa-perunasalaatti
Ryöppää parsat suolavedessä ja jäähdytä ne. Keitä kananmunia noin 6 minuuttia. Keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Nämä voi tehdä edellisenä päivänä. Ruskista noin 70 grammaa voita kattilassa. Lisää perunakuutiot ja murskattu kananmuna. Lämmitä muutama minuutti. Lisää parsa ja hieman raastettua sitruunan kuorta. Purista 1-2 sitruunan mehu ja tarkista suola ja valkopippuri. Lisää lopuksi pesty pinaatti, fenkolin lehtdet ja tilli.
Kastike
Kiehauta haudutusliemi ja siirrä kattila sivuun. Lisää lohenpalat ja hauduta n. 4-5 min. Nosta lohipalat pois ja keitä haudutuslientä muutama minuutti. Poraa sauvasekoittimella noin 70 g kylmiä voikuutioita ja lisää lopuksi hienonnetut kevätsipulin varret. Tarkista suola ja valkopippuri.
Ohje: Timo Lepistö