Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Nigerian kapteeni: Käytännössä olemme ulkona

Nigerian jalkapallomaajoukkueen kapteeni Joseph Yobo oli varsin käärmeissään 1-2-tappioon päättyneen Kreikka-ottelun jälkeen. Everton-toppari oli erittäin pettynyt joukkueensa esitykseen, eikä lähtenyt selittelemään edes Sani Kaitan ulosajolla tappiota.

Joseph Yobo.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Ulosajo oli isossa roolissa tänään, mutta samalla on todettava, että emme olleet kauhean ammattimaisia tänään. Näytimme tänään kentällä paljon kokemattomuutta. Emme saisi antaa tuollaisten asioiden vaikuttaa noin paljon, Yobo jyrisi.

- Voimme keksiä mitä tahansa tekosyitä - muun muassa sen ulosajon - mutta minun mielestäni meidän olisi pitänyt pelata paremmin. Teimme alokasmaisia virheitä tänään.

Sani Kaita lensi ulos reilun puolen tunnin kohdalla tämän potkaistua tilanteen jälkeen Kreikan Vasileios Torosidista, joka lopulta ratkaisi kamppailun. Yobo oli erityisen pettynyt siihen, miten jotkut Nigerian pelaajat vastasivat ulosajoon kentän puolella.

- Mielestäni valmentaja reagoi hyvin ulosajoon. Hallitsimme peliä ennen sitä, mutta ulosajo teki tilanteestamme vaikean. Tänään meidän olisi pitänyt näyttää kentällä paljon enemmän luonnetta ja asennetta. Vähintään tasapeli olisi pitänyt saada, Yobo totesi.

- 2-1-maali oli paha juttu, koska yritimme kaikkemme saadaksemme yhden pisteen. Näin ei tapahtunut, mutta edelleen korostan, että emme näyttäneet toisella puoliajalla juurikaan luonnetta tai asennetta.

Yobo myönsi, että tappio oli iso kolaus Nigerian jatkohaaveille. Voitto Etelä-Koreasta saattaa vielä pelastaa joukkueen, jos se tulee useammalla kuin yhden maalin erotuksella. Tällöinkin Kreikka voi pudottaa Nigerian ottamalla pisteenkin Argentiinalta.

- Jatko on nyt todella vaikeaa, emmekä tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Hävisimme pari ensimmäistä otteluamme, ja näyttää siltä, että voittokaan (Etelä-Koreasta) ei välttämättä vie meitä jatkoon. Käytännössä olemme jo ulkona, Yobo kertasi.

Suosittelemme