Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Meksiko sysäsi Ranskan kuilun partaalle

Meksiko sysäsi Ranskan ahtaaseen rakoon A-lohkossa kaatamalla edellisten jalkapallon MM-kisojen hopeamitalistin Polokwanessa 2-0. Meksikon maaleista vastasivat vaihtopelaajat, Javier Hernandez ja rangaistuspotkusta onnistunut Cuauhtemoc Blanco.

Giovani Dos Santos halaa maalin tehnyttä Cuauhtemoc Blancoa.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranska hallitsi hienokseltaan ottelun alkua, mutta viiden minuutin kohdalla Meksikolle oli aueta avopaikka Patrice Evran annettua huolimattoman syötön maalivahdilleen. Hugo Lloris ehti juuri ja juuri palloon ajoissa. Hetkeä myöhemmin Franck Ribery tulitti vapaapotkusta, mutta Oscar Perezillä ei ollut suurempia ongelmia Meksikon maalilla.

Kahdeksan minuuttia oli täyttymässä, kun Rafael Marquez avasi Carlos Velan puolittaiseen läpiajoon. Laukaus epäonnistui ja meni rutkasti yli maalin. Yli maalin meni myös Guillermo Francon laukaus kolmisen minuuttia myöhemmin.

Pitkälti Franck Riberyn kautta pelannut Ranska piti palloa, mutta ei päässyt helposti vetopaikoille. Meksiko iski tehokkaasti vastaan ja pystyi alussa luomaan parempia paikkoja. 18. minuutilla Carlos Salcido tykitti vain vähän ohi Ranskan maalin. 25. minuutilla Jeremy Toulalanin keskitys oli löytää Florent Maloudan pään avopaikassa, mutta Chelsea-laituri ei saanut tasapainoista puskua kohti Meksikon maalia.

Hiljalleen Meksiko otti peliä yhä enemmän haltuunsa. 27. minuutilla Salcido nousi loistavasti kohti Ranskan maalia. Laukaus oli kuitenkin heppoinen, ja Hugo Lloris torjui vaivatta. 32. minuutilla Salcido keskitti mainiosti, ja hetkeä aiemmin loukkaantuneen Carlos Velan tilalle vaihdettu Pablo Barrera pääsi puskemaan - Lloris selvitti.

Puoliajan lisäajalla Meksikolle oli vielä aueta ylivoimahyökkäys, jonka katkaisi Ranskan Jeremy Toulalanin taklaus. Toulalan palkittiin varoituksella, joka pitää hänet alkulohkon päätöskierrokselta sivussa. Vauhdikkaan 45-minuuttisen jälkeen tauolle lähdettiin 0-0-tilanteessa.

Myös toinen puoliaika alkoi viihdyttävästi. 54. minuutilla Florent Maloudan laukaus tuotti pienoisia vaikeuksia Meksikon maalivahdille Oscar Perezille. Noin minuutti tästä oli Franck Riberyn vuoro kokeilla Perezin torjuntavarmuutta, jonka Bayern München -tähti totesi hyväksi.

Tunnin pelin jälkeen Meksiko käytti viimeisen vaihtonsa, jolla tuotiin kokenut Cuauhtemoc Blanco kentälle. Vaihto piristi Meksikon peliä välittömästi. Rafael Marquez tulitti, Lloris torjui. Hetkeä myöhemmin Marquezin loistava pystysyöttö vapautti paitsion rajamailla odottaneen vaihtopelaajan Javier Hernandezin läpiajoon. Hernandez ei erehtynyt, vaan vei Meksikon 1-0-johtoon.

Takaa-ajoasemassakaan Ranska ei tahtonut millään päästä Meksikon maalin läheisyyteen. Vaihtomies Andre-Pierre Gignacin kaukolaukaus leijaili taivaantuuliin. 75. minuutilla Meksikolle avautui mahdollisuus vastahyökkäykseen, mutta Blancon syöttö ei tavoittanut Giovani Dos Santosta.

77 minuuttia oli juuri tullut täyteen, kun Ranskan Eric Abidal kaatoi Meksikon vastahyökkäyksen päätteeksi Pablo Barreran rangaistusalueella. Seuranneesta rangaistuspotkusta Blanco sijoitti tolppaa nuollen pallon Ranskan verkkoon, ja Meksiko siirtyi jo 2-0-johtoon. Blanco on ensimmäinen meksikolainen, joka on tehnyt kolmessa MM-turnauksessa maalin.

Loppu oli lähinnä kosmetiikkaa Meksikon puolustaessa varmasti. Meksiko nousi voittonsa myötä päätöskierroksen vastustajansa, Uruguayn kanssa neljään pisteeseen. Päätöskierroksella Etelä-Afrikan kohtaava Ranska on kisaisäntien kanssa yhdessä pisteessä. Ranska ei ole tehnyt turnauksessa maaliakaan. Jos Uruguayn ja Meksiko pelaavat tasan, mikään ei enää pelasta Ranskaa.

Ranska - Meksiko 0-2 (0-0)

Ranska

1 Hugo Lloris

2 Bacary Sagna

5 William Gallas

3 Eric Abidal (v)

13 Patrice Evra

14 Jeremy Toulalan (v)

19 Abou Diaby

7 Franck Ribery

15 Florent Malouda

10 Sidney Govou 69. -> 20 Mathieu Valbuena

21 Nicolas Anelka 46. -> Andre-Pierre Gignac

Meksiko

1 Oscar Perez

16 Efrain Juarez (v) 55. -> 14 Javier Hernandez

4 Rafael Marquez

2 Francisco Javier Rodriguez (v)

3 Carlos Salcido

6 Gerardo Torrado

15 Hector Moreno (v)

5 Ricardo Osorio

17 Giovani Dos Santos

9 Guillermo Franco (v) 62. -> 10 Cuauhtemoc Blanco

11 Carlos Vela 32. -> 7 Pablo Barrera

Maalit

0-1 Javier Hernandez (64 min)

0-2 Cuauhtemoc Blanco (79 min rp)

Erotuomari: Khalil Al-Ghamdi (KSA)

Suosittelemme