Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Luostarinmäellä juhlitaan tasavuosia

Turun Luostarinmäen käsityöläismuseo on toiminut tiistaina päivälleen 70 vuotta. Museo juhlii syntymäpäiväänsä tarjoamalla kaupunkilaisille ilmaisen sisäänpääsyn.

Kuva: Turun Museokeskus / Martti Puhakka
Avaa Yle-sovelluksessa

Juhlapäivänä alueella työskentelee useita käsityöläisiä sekä Kultaisen Omenan Killan mestareita ja kisällejä. Iltapäivällä syntymäpäiväjuhlan jälkeen Turun Soitannollinen Kerho viihdyttää museon lavalla yleisöä soittaen tuttuja säveliä museon nuoruusajoilta.

Luostarinmäki on museoalueena ainutlaatuinen, sen rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan toisin kuin useimmissa ulkoilmamuseoissa, joissa rakennukset on kerätty museoon.

Luostarinmäki on ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi Turun vuoden 1827 palosta. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan. Niihin on sisutettu sekä käsityöläisten asuntoja että yli 30 eri alan verstasta esittelemään esiteollisen ajan kaupunkikäsityön historiaa.

Vuonna 1984 käsityöläismuseolle myönnettiin matkailualan kirjailijoiden ja toimittajien kansainvälisen liiton (FIJET) Kultainen Omena -palkinto. Palkinnon nimi elää yhä Kultaisen Omenan Killassa, joka on perustettu 1985 edistämään käsityötaitoa ja perinteisten käsityöammattien jatkuvuutta.

Suosittelemme sinulle