Hyppää sisältöön

Greenpeace julkisti itsekkyyden muistomerkin

Ympäristöjärjestö Greenpeace on julkistanut eduskuntatalon edessä ns. itsekkyyden muistomerkin. Kiviseen graniittipaateen aiotaan kaivertaa kaikki lisäydinvoiman puolesta äänestäneiden kansanedustajien nimet.

Kuva: Ville Kolari / YLE

Paikalla oli aamupäivällä kymmenkunta Greenpeacen edustajaa sekä aktivistia, ja suurempi joukko tiedotusvälineiden edustajia. Lopullisessa muodossa nimien kaiverruksineen paasi paljastetaan loppukesällä.

Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa totesi YLE Uutisille, että tempauksen tarkoituksena on pitää tulevien sukupolvien mielessä, ketkä halusivat tehdä lyhytnäköisen ja vastuuttoman energiapäätöksen.

- Lyhyemmällä tähtäimellä toivomme, että ihmiset seuraavissa eduskuntavaaleissa muistaisivat, ketkä tämän itsekkään energiaratkaisun takana olivat, jos se sitten torstaina menee läpi, Aromaa sanoi.

Sinnemäki vetoaa äänestäjiin

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki on vedonnut kansalaisiin, jotta he pyrkisivät vaikuttamaan asiassa omiin kansanedustajiinsa. Sinnemäki julkaisi maanantaina vetoomuksensa Youtube-videolla.

- Nyt minä vetoan kaikkiin niihin ihmisiin, jotka suhtautuvat ydinvoimaan kielteisesti, että he olisivat yhteydessä omaan kansanedustajaansa, lähettäisivät sähköpostia, soittaisivat, olisivat aktiivisia Facabookissa, jotta kansanedustajat voisivat tehdä järkensä ja omatuntonsa mukaisen päätöksen ja äänestää kumoon kaksi ydinvoimalupaa torstaina eduskunnassa, hän sanoi.

Suosittelemme sinulle