Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Pride-iskusta epäiltyjä esitetään vangittavaksi

Poliisi esittää kolmea Pride-kulkuetta vastaan tehdystä iskusta epäiltyä miestä vangittavaksi. Poliisi päätti asiasta tiistaina. Tutkinnanjohtajan mukaan 19–21-vuotiaita miehiä epäillään muun muassa pahoinpitelystä.

Pride-kulkue Helsingin Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun risteyksen kohdalla, jossa juuri on tapahtunut kaasuisku.
Kuva: Leo Koivistoinen / ranneliike.net
Avaa Yle-sovelluksessa

Tekoa pidetään suunniteltuna, joten se tulee mahdollisesti vaikuttamaan myös rangaistusten kovuuteen. Miehet eivät edelleenkään ole myöntäneet tekoa.

Kolmen poliisin etsimän miehen tilannetta ei tässä vaiheessa haluta kommentoida.

Tutkinnanjohtaja Petri Juvosen mukaan poliisilla on selvää näyttöä miesten syyllisyydestä. Miehet otettiin kiinni tuntomerkkien perusteella ja heidän käyttämänsä kaasut löytyivät kiinniottopaikan läheisyydestä. Lisäksi poliisilla on käytössään todistajalausuntoja ja valvontakameramateriaalia tapahtumista.

Teon motiiveita eivät pidätetyt ole toistaiseksi suostuneet kertomaan. Teot kuitenkin viittaavat tutkinnanjohtajan mukaan vihamielisestä asenteesta seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Pippurisumutteella ja sumutteilla Pride-kulkuetta vastaan hyökänneet miehet olivat myös solvanneet osallistujia.

- Jonkinnäköistä seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistuvaa vihaa varmasti täytyy olla, että tällaiseen tekoon ollaan lähdetty, toteaa tutkinnanjohtaja.

Helsingin käräjäoikeus päättää miesten vangitsemisesta keskiviikkona.

Suosittelemme