Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Scandal Music Festivalin jatko vielä auki

Kemissä viikonloppuna järjestetyn Scandal Music Festivalin järjestelyt sujuivat hyvin. Tapahtuman kävijämäärä oli järjestäjille kuitenkin hienoinen pettymys.

Dingo viihdytti Scandal Music Festivaaleilla perjantai-iltana. Kuva: YLE / Risto Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Petri Pitkänen kertoo, että varovaisen arvion mukaan kävijöitä oli kahden päivän aikana reilu tuhat. Heitä odotettiin huomattavasti enemmän.

Perjantaina tapahtuman vetonaulana nähtiin Dingo. Vielä alkuillasta sää oli pilvinen ja lavan edessä oli lähes autiota. Illan edetessä yleisö kuitenkin löysi paikalle ja Dingon aloittaessa lavan edusta täyttyi innokkaista musiikinystävistä. Myös aurinko näyttäytyi taivaalla.

Dingon kappalelistalta löytyi useita kestohittejä kuten Nahkatakkinen tyttö, Perjantai ja Autiotalo. Muita perjantain esiintyjiä olivat Agnes, Monday ja Tomorrows Dream.

Stratovarius oli illan vetonaula

Lauantaina aurinko hemmotteli musiikin kuuntelijoita jo alkuillasta lähtien ja hieman raskaamman musiikin ystävät saivat varmasti rahalleen vastinetta.

Etenkin illan pääesiintyjää ennen soittanut Ancara-yhtye oli positiivinen tuttavuus pirteällä lavaesiintymisellään. Ancaran jälkeen lavalle nousikin odotettu, kansainvälisesti yli kaksi miljoonaa levyä myynyt Stratovarius.

Stratovariuksen ja Ancaran lisäksi lauantaina esiintyivät Suicide Love Boat ja Carmen Gray.

Myös festivaalin jatkoklubilla Bar Koodissa nähtiin tapahtumassa esiintyneitä artisteja. Koodissa lavalle nousi viikonlopun aikana muun muassa Dingon, Mondayn, Ancaran ja Stratovariuksen muusikoita, jotka esittivät akustisia versioita kappaleistaan.

Ensi vuonna uudestaan?

Ensi vuodesta Pitkänen ei uskolla vielä luvata mitään. Vähäinen kävijämäärä pistää mietteliääksi.

- Nyt pitää miettiä järjestäänkö tapahtuma ensi vuonna ja jos järjestetään niin mietitään voisiko jotain tehdä paremmin. Parin kolmen kuukauden jälkeen olemme viisaampia, Pitkänen sanoo.

Pitkänen korostaa, että tapahtuman järjestelyt ja aikataulut sujuivat kuitenkin hyvin eikä mainittavia järjestyshäiriöitäkään ollut.

Suosittelemme sinulle