Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ravintola kumipyörillä on nälkäisten ilo

Liikkuvat pienoisravintolat ovat rantautuneet Pohjanmaalle. Uutuudet laajentavat olemassa olevaa valikoimaa ja löytävät tiensä myös uusiin paikkoihin. Ruokailijat ovat ottaneet ilmiön hyvin vastaan.

Kaksi tyttöä ostaa pehmistä Ravintolavaunusta Fjärdskärin levähdyspaikalla.
Kuva: Merja Siirilä / YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Esimerkiksi Vaasan torilla on toukokuusta saakka myyty vietnamilaista ruokaa vaunusta. Raippaluodossa taas toimii oikeaksi ravintolakeittiöksi valmistettu asuntovaunu.

Keittiömestarin avulla suunniteltu

Omilla sähköillä varustettu keittiölaitos on harvinainen ilmestys ja mahdollistaa monipuoliset ruokapalvelut - periaatteessa missä tahansa.

- Hyvin suunniteltuun mahtuu paljon. Varusteena ovat mm. jääkaapit, pakastimet, hellat, kaksi pizzauunia, pehmiskone, luettelee yrittäjä Mikko Voutilainen.

Paikan ovat ottaneet omakseen levähdyspaikalla pysähtyvät matkailijat, mutta myös alueen mökkiläiset, kertoo Voutilainen.

- Moni on yllättynyt saadessaan eteensä oikean pizzan, myhäilee Voutilainen.

Ravintolavaunun yrittäjän tavoitteena on palvella matkalaisia paikoissa, jossa ei muuta palvelua ole. Hän aikoo myöskin toimia ympäri vuoden. Raippaluodon kupeesta, Fjärdskäristä hän tullee siirtymään talveksi Laihialle Vaasantien varteen.

Torielämästä talveksi sisätiloihin

Vietnamilainen ravintola on myynyt torilla annoksiaan toukokuusta saakka. Se on löytänyt asiakaskuntansa lounastajien lisäksi yöasiakkaista. Torin ympärillä sijaitsee monia baareja ja yökerhoja.

- Aluksi oli vähän hiljaista, mutta uusia asiakkaita on tullut lisää joka kuukausi, sanoo yrittäjä Luong Dung.

Kesällä kauppa vaunusta käy hyvin, mutta kylmäksi ajaksi hän aikoo siirtyä sisätiloihin.

- Jatkan myymistä niin kauan kun on lämmintä, mutta talvella vain jos sopiva paikka löytyy, jatkaa Dung.

Uutuudet tervetulleita

Mustasaarelaisella yrittäjäneuvoksella Lars-Erik Gästgivarsilla on hotelli- ja ravintola-alalta pitkä kokemus. Hän toivottaa liikkuvat ravintolat tervetulleiksi. Lainsäädäntö on kuitenkin sen verran tiukka, ettei mikä tahansa yritelmä mene viranomaisille läpi, muistuttaa Gästgivars.

- Jos on idea ja saa sen toteutettua lupien kanssa, niin mikäs siinä. On aina hienoa jos voi työllistää itsensä, kannustaa Gästgivars.

Suosittelemme