Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Junaliikenteessä takkuinen ilta

Turvalaiteviat ja yön myrskytuhot jarruttavat junien kulkemista. Kaatuneet puut katkoivat liikennettä muun muassa Karjalan radalla Imatran ja Parikkalan välisellä rataosuudella, ja illalla junia myöhästyttävät myös turvalaiteviat.

Juna lähdössä asemalta
Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Turvalaitevikojen kiusaamat junat kulkevat Pieksämäen ja Joensuun sekä Pieksämäen ja Kouvolan väliä. Nämä junat ovat VR:n mukaan noin puoli tuntia myöhässä.

Myrskystä pahimmat vauriot ovat Parikkala-Imatra-välillä. Rataosuuden korjaamiseen menee useampi päivä, ja liikenne hoidetaan kyseisellä välillä linja-autoilla ainakin viikonlopun ajan. Bussimatkustajien odottelu viivästyttää junien perilletuloa myös Joensuun ja Helsingin välillä vähintään puolella tunnilla.

Pieksämäen ja Kuopion välillä päästiin kutakuinkin aikatauluun puolenpäivän jälkeen. Rataosuus Savonlinnan ja Parikkalan välillä on saatu raivattua ja junaliikenne on palautumassa normaaliksi.

Poikkeuksellisen raju myrsky kaatoi puita junaradalle ja sai ajolangat lakoamaan myös Rantaradalla, mutta junat ovat liikennöineet aikataulussaan Turun ja Helsingin välillä.

Suosittelemme