Hyppää sisältöön

Televisio tarvitsee jättitapahtumia

Televisiokanavat etsivät ohjelmistoihinsa koko kansaa kerääviä suurtapauksia. Suomalaisen television keskeisimmät taustavaikuttajat ovat yhtä mieltä siitä, että isojen tapahtumien merkitys korostuu entisestään tv:n tulevaisuudessa.

Televivion palkintogaalat kootaan yhdeksi isoksi juhlaksi. Ögönaböj'n Stan Saanila ja Heli Roiha pokkasivat parhaan viihdeohjelman Venlan vuonna 2006. Kuva: Hannu Puukko

Nelosen sisältöjohtaja Pirjo Airaksinen, Ylen ohjelmistoaluejohtaja Olli-Pekka Heinonen ja MTV:n ohjelmajohtaja Jorma Sairanen keskustelivat television tilasta ja näkymistä toimialan Media & Message -tapahtumassa keskiviikkona.

Isot tapahtumat eivät välttämättä tarkoita kuninkaallisia häitä tai urheilukilpailua. Ylen Olli-Pekka Heinosen mukaan jättimäinen tv-tapahtuma voi olla draamaakin, suurilla panoksilla tehtyä laatufiktiota.

- Se tarkoittaa sitä, että joitakin asioita pitää sitten pystyä tekemään hyvin halvalla. Hintahaitaria molempiin suuntiin täytyy kyetä hakemaan.

- Samaa laulua laulan, iso tapahtumatelevisio on tärkeää, sanoo Nelosen Pirjo Airaksinen.

Hänen mukaansa tulevaisuudessa isot hankkeet on tehtävä vielä entistä isommiksi. Megatapahtumat laajenevat Airaksisen vision mukaan nettiin television jatkeeksi.

MTV:n Jorma Sairasen mukaan esimerkiksi tv-palkintogaaloja on Suomessa ollut turhan monia ja säpäleittäin. Ne on kasattu nyt yhdeksi ”isoksi oscar-juhlaksi”, joka on määrä pitää ja televisioida ensimmäistä kertaa tammikuussa.

Suosittelemme sinulle