Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Mikolan Akvarellisaliin Vaasaan uusi näyttely

Vaasalaiset Cata Ahlbäck ja Janika Herlevi esittelevät töitään Mikolan Akvarellisalissa. Näyttely toimii Taiteilijaseura Botnian uusien jäsenten ensimmäisenä yhteisenä esiintymisenä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Mikolan Akvarellisalissa Vaasassa avataan uusi näyttely. Esillä ovat kaksi vaasalaista kuvataiteilijaa Cata Ahlbäck ja Janika Herlevi. Cata Ahlbäckiltä on esillä akryylimaalauksia ja Janika Herlevin teokset on toteutettu taidegrafiikan eri menetelmillä. Näyttely toimii Taiteilijaseura Botnian uusien jäsenten ensimmäisenä yhteisenä esiintymisenä.

Molemmat taiteilijat liittyivät Botnian jäseniksi saatuaan kutsun viime vuonna. Vaikka Ahlbäckin ja Herlevin teokset vaikuttavat aihepiiriltään ja tekniikoiltaan suhteellisen erilaisilta, ovat molemmat taiteilijat kuitenkin saaneet inspiraation historiasta, Ahlbäck maailman historiasta, Herlevi ihmisen kulttuurihistoriasta.

Janika Herlevin teoksien aiheet kumpuavat viktoriaanisen naisen tilasta ja paikasta ja se kulminoituu vaatteisiin haarniskoina ja naisten yhteisenä kokemuspiirinä. Kiristävät korsetit ja häkkimäiset vannehameet tuovat oman, symbolisen merkityksen teoksille. Historialliseen näkökulmaan tulee uusia ulottuvuuksia kun teoksia tarkastelee nykyajan lähtökohdista. Minkälaisia ovat nykyajan häkit nauseuden ympärillä? Mitä ihmiseltä vaaditaan, minkälaisia ovat odotukset?

Suosittelemme