Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Mies kuoli löylyn MM-kilpailuissa

Heinolassa järjestetyt löylyn MM-kilpailut ovat keskeytyneet dramaattisesti lauantai-iltana, kun venäläinen mies yllättäen kuoli kilpailun finaalissa. Lisäksi suomalainen kilpailija on viety kisapaikalta sairaalahoitoon. Hänen kunnostaan ei ole tarkempia tietoja.

Löylykilpailun loppuvaiheessa ensiapupartiolla oli kaksi tehohoidettavaa potilasta.
Löylykilpailun vaiheet käydään seuraavaksi läpi poliisitutkinnassa. Sairaalahoidossa olevaa lahtelaismiestä poliisi ei ole voinut vielä kuulla. Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Löylyn MM-kisoissa kilpailijat kilvoittelevat, kuka kestää istua saunan löylyissä pisimpään.

Lauantai-illan traagiset tapahtumat käynnistyivät, kun kilpailujen finaalia oli kestänyt kuusi minuuttia. Kaksi jäljellä ollutta finalistia yllättäen tuupertuivat.

Venäläinen kilpailija menehtyi kilpailusta saamiinsa vammoihin. Suomalainen osallistuja on viety sairaalahoitoon Helsinkiin.

Saunassa oli finaalin aikaan 110 astetta kuumaa. Kilpailijoilta kysyttiin tasaisin väliajoin, ovatko he kunnossa. Finalistit eivät kuitenkaan itse suostuneet poistumaan saunasta.

Kilpailu keskeytettiin järjestäjien taholta heti, kun asioiden huomattiin olevan pielessä. Poliisi selvittää, mikä kisassa meni vikaan.

Ennen finaalia toinen loppuottelijoista kuvasi olosuhteita äärimmäisen kuumiksi.

- Nämä ovat olleet pirun kuumia saunoja, ja nyt on kuumin sauna tulossa. Kun tässä kaksi kertaa on saunassa jo käynyt, niin rupeaa olemaan luomet punaisina ja sormiin ruvennut tulemaan vesirakkuloita. Mutta mennään vielä kerran ja purraan hammasta, kokenut löylykisailija Timo Kaukonen sanoo.

Löylyn MM-kilpailuja ei tämän jälkeen enää järjestetä

Kilpailun järjestäjien mukaan turvajärjestelyt olivat kunnossa. Vaikka onnettomuuden syistä ei ole vielä tarkkaa tietoa, ovat kisan järjestäjät päättäneet lopettaa löylyn MM-kisat.

Traaginen tapahtuma on huomioitu laajasti eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi brittiläinen tv-yhtiö BBC on nostanut tapauksen verkkosivuillaan kolmen tärkeimmän uutisen joukkoon. Myös muun muassa Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua uutisoi onnettomuudesta.

Löylyn MM-kilpailuihin saapuu vuosittain useita ulkomaisia toimittajia.

Suosittelemme