Hyppää sisältöön

Dekkariseura palkitsi Eeva Tenhusen

Suomen dekkariseura on palkinnut kirjailija Eeva Tenhusen suomalaisen dekkarin hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Hornanlinna-kunniakirjan saanutta Tenhusta kiitetään siitä, että hän raivasi tilaa naiskirjailijoille miesten hallitsemalta kirjallisuuden alueelta.

Tenhusen aloittaessa tuotantonsa rikoskirjallisuus oli Suomessa lähes täysin miesten aluetta. Dekkariseuran mukaan Tenhunen on ollut monille naisdekkaristeille esikuva ja edelläkävijä.

Tenhunen julkaisi vuosina 1964 - 1987 yhdeksän rikoskirjaa. Ensimmäinen kirja Mustat kalat on valittu kärkijoukkoon useissa suosikkidekkarista järjestetyissä yleisöäänestyksissä. Kirja on käännetty saksaksi, viroksi, tsekiksi ja slovakiksi. Vuonna 1976 julkaistusta Kuolema savolaiseen tapaan -kirjasta tehtiin 80-luvun alussa tv-sarja.

Hornanlinna-kunniakirjalla dekkariseura juhlistaa samalla suomenkielisen dekkarin 100-vuotisjuhlavuotta. Vuonna 1910 ilmestyivät ensimmäiset suomenkieliset dekkarit, kun Rikhard Hornanlinnan salapoliisikertomukset julkaistiin.

Hornanlinna-kunniakirja on harkinnanvaraisesti jaettava erikoispalkinto. Dekkariseura on antanut kunniakirjan aiemmin Pirkko Arhipalle ja Matti Kassilalle.

Suosittelemme sinulle