Hyppää sisältöön

Vampyyrit vauhdittivat kesäkirjamyyntiä

Kirjat kävivät kesä-heinäkuussa Suomessa hyvin kaupaksi. Kirjakauppaliiton mukaan alkuvuoden ajan edellisvuotta hiljaisemmin sujunut kauppa piristyi ja nousi viime kesän myyntilukuihin. Myydyimpien kirjojen listalla näkyy selvästi vampyyrien ja elokuvien vaikutus.

Myydyimpien lasten- ja nuortenkirjojen listalla ensimmäisenä oli Rick Riordanin Jumalten sota, joka on osa Percy Jacksonista kertovaa kirjasarjaa. Samaan sarjaan perustuva Percy Jackson: Salamavaras -elokuva pyöri elokuvateattereissa viime keväänä.

Kolme seuraavaa sijaa veivät puolestaan Stephenie Meyerin Twilight-vampyyrisaagan osat, jotka tunnetaan myös elokuvina.

Käännetyn kaunokirjallisuuden listalla ensimmäisenä oli Jo Nesbøn dekkari Panssarisydän. Toiselta sijalta löytyy True Blood - vampyyrisarjasta tutun Charlaine Harrisin Veren voima. Kolmossijalla oli John Irvingin Viimeinen yö Twisted Riverillä.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden ykkönen oli heinäkuun alussa kuolleen Tommy Tabermanin runokokoelma Runot 1970 - 2010. Toisena oli Reijo Mäen rikosromaani Kolmijalkainen mies ja kolmantena pitkään listoilla pysynyt Sofi Oksasen Puhdistus.

Tietokirjoista eniten myytiin Pilvibongarin taskuopasta, Ozzy Osbournen elämäkertaa Minä, Ozzy ja Mauri Kunnaksen Vauvakirjaa.

Kirjakauppaliiton mukaan tämän vuoden kirjamyynti käynnistyi viime vuotta vaisummin, ja kirjakauppojen myynti oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla lähes viisi prosenttia viime vuotta jäljessä. Kevään aikana myynnissä oli kuitenkin piristymisen merkkejä ja kesällä myynti oli jo normaalilla tasolla.

Suosittelemme sinulle