Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Aikalisä auttaa nuoria miehiä

Nuorten miesten syrjäytymisen estämiseksi toteutettava Aikalisä-hanke laajenee tänä vuonna Pudasjärvelle, Kiiminkiin ja Utajärvelle. Kutsuntojen yhteydessä toteutettavien tukitoimien tavoitteena on päästä kiinni kutsuntaikäisten nuorten ongelmiin ja auttaa heitä syrjäytymisuhan edessä.

Kutsunnat ovat käytännössä viimeinen tilaisuus, jossa syrjäytymisuhan alaiset nuoret saadaan tavoitettua.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Käytännössä hanke toteutetaan niin, että kutsuntojen yhteydessä on paikalla myös Aikalisä –ohjaaja, joka voi opastaa ongelmista kärsiviä nuoria miehiä kunnallisten palvelujen käyttöön.

Hyviä kokemuksia

Oulussa jo aiemmin aloitettu käytäntö on osoittautunut hyväksi, kertoo kutsunnan johtaja majuri Timo Korjonen.

- Aika pieni osa tätä tukea tarvitsee, mutta heille se on selvästi tärkeää ja on hyvä, että meillä on täällä tarjolla myös kunnallisia tukipalveluja.

Syrjäytymisen ehkäisyä

Time Out! Aikalisä! Elämä raiteilleen -hankkeessa tavoitteena on tarjota psykososiaalisia tukitoimia nuorten miesten syrjäytymiskehityksen ehkäisemiseksi. Sen kohderyhmänä ovat kutsunnoissa palveluksen ulkopuolelle jäävät miehet sekä varusmies- tai siviilipalveluksen keskeyttävät miehet ja naiset.

Hanke käynnistyi pääkaupunkiseudulla vuonna 2004 ja se on tarkoitus levittää vähitellen koko maahan.

Kutsunnat alkoivat maanantaina

Kutsunnat alkoivat Pohjois-Pohjanmaan alueella maanantaina Tyrnävältä. Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan aluetoimiston alueella kutsuntoihin 3200 miestä, joista pääosa on syntynyt vuonna 1992

Suosittelemme