Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Perussuomalaisten nousu jatkuu

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan. YLE Uutisten elokuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaiset saivat jälleen uuden ennätyslukemansa, 10,7 prosenttia.

Viiden seuraavan puolueen kannatus
Kuva: YLE Uutiset Grafiikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Suosituin puolue on edelleen kokoomus, jota kannatti 22,8 prosenttia vastaajista. Laskua heinäkuusta on 0,2 prosenttiyksikköä.

Tällä viikolla tehdyissä haastatteluissa kokoomuksen suosio oli 24,6 prosenttia, eli noususuunnassa. Taloustutkimus arvioi tämän johtuvan samaan aikaan käynnissä olleesta Venäjä-keskustelusta.

SDP:n kannatus pysyi lähes ennallaan ja oli elokuussa 20,4 prosenttia. Keskustalle mittaus näytti täysin samaa kuin heinäkuussakin eli 19,7 prosentin kannatusta.

Vihreät edelleen perussuomalaisten takana

Vihreiden kannatus oli pienessä laskussa ja tulos oli 9,2 prosenttia. Myös vasemmistoliitolla suunta oli alaspäin ja kannatus 7,5 prosenttia.

RKP:n kannatus sen sijaan on noussut 0,4 prosenttiyksikköä ja oli nyt 4,4 prosenttia. Kristillisdemokraateille mittaus näyttää saman verran miinusta ja 3,9 prosentin kannatuksen.

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten 2 900 ihmistä elokuun 3. - 26. päivänä. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyssä selvitettiin puolueiden kannatusta eduskuntavaaleissa.

Suosittelemme sinulle