Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

"Kehno aloitus voi olla jonkun suuren alkua"

Suomen jalkapallomaajoukkueelle EM-karsintojen alku oli paha pettymys. 0-2-tappio Moldovalle oli kova kolaus. YLE Urheilun asiantuntijat Juha Malinen ja Aki Riihilahti kääntävät katseet jo tulevaan. Huono startti voi olla jopa jonkun suuren tarinan alku, kaksikko muistuttaa.

juha malinen aki riihilahti niki juusela
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Alku oli masentava ja siinä sattui heti virhearviointeja. Ottelun edetessä näytti valitettavasti siltä, että Moldova oli henkisesti ja fyysisesti aktiivisempi ja halukkaampi. Suomi jäi välimaastoon. Puolustaminen ei ollut tarpeeksi tarkkaa ja hyökkäyspäässäkin ensimmäinen vaarallinen paikka tuli vasta 91 minuutin jälkeen, Malinen summasi Suomen surkean esityksen Moldovaa vastaan.

Malinen ja Riihilahti eivät ole kuitenkaan valmiita heittämään kirveitä kaivoon. Karsintoja on jäljellä vielä yhdeksän ottelua ja paljon voi vielä sattua.

- Tämä on iso pettymys meille kaikille. Se on aika hyvä, että tuo Hollanti-ottelu tulee jo nopeasti eteen. Nyt tarvitaan uusi herätys, Riihilahti muistutti.

Suomi kohtaa MM-finalisti Hollannin jo tiistaina Rotterdamissa. Huuhkajien tilannetta mutkistaa Sami Hyypiän pelikielto.

- Se on iso menetys. Sami on meidän puolustuksen ehdoton johtohahmo. Nyt jollain muulla on mahdollisuus tulla ja näyttää. Lähtökohtaisesti meillä on vain voitettavaa Hollannissa, Riihilahti totesi.

- Ja pitää muistaa, että Suomi ei koskaan pelaa yksilöinä, eikä se voi yksilötasolla haastaa huippujoukkueita. Suomi pelaa kollektiivista jalkapalloa, jossa kaikkien pitää tietää miten pelataan puolustus- ja hyökkäyspäässä. Parhaimmillaan se toimii erittäin hyvin, Riihilahti sanoi.

- Nyt sen yhtenäisyyden täytyy löytyä. Tällainen negatiivinen aloitus saattaa olla jopa jonkun suuren alkua, Malinen päätti.

Suosittelemme sinulle