Hyppää sisältöön

Irja Askola vihittiin Helsingin piispaksi

Suomen evankelisluterilaisen kirkon ensimmäinen naispiispa Irja Askola on vihitty Helsingin piispaksi. Vihkimessun saarnassa piispa Askola korosti armoa, luottamusta ja kohtuutta. Asioita, joita ihmiset piispan mielestä tällä hetkellä tarvitsevat.

Piispa Irja Askola vihitään virkaansa.
Irja Askola vihittiin Helsingin hiippakunnan piispaksi Helsingin tuomiokirkossa sunnuntaina pidetyssä seremoniassa.

Helsingin piispaksi vihitty Irja Askola nosti vihkisaarnassaan esille luottamuksen lisäämisen kirkossa, lähisuhteissa ja yhteiskunnassa.

- Ihmisillä on kaipuu luottamukseen. Jos emme esimerkiksi löydä puhevälejä toinen toistemme kanssa, myös heidän kanssaan, jotka ovat mielipiteiltään, taustaltaan tai elämäntavaltaan erilaisia, alkaa tuhon tie. Erimielisyys ei meitä tuhoa, piispa Askola painotti saarnassaan.

Helsingin tuomiokirkossa tapahtuneen vihkimisen toimitti arkkipiispa Kari Mäkinen. Askola sai virkaan vihkimisen yhteydessä piispanviran tunnukset: ristin, hiipan, sauvan, kaavun ja valtakirjan.

Askolan piispanvihkimykseen osallistui Suomen valtiojohtoa, muun muassa presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Mari Kiviniemi.

Suomen ortodoksista kirkkoa edusti metropoliitta Ambrosius. Paikalla oli myös ulkomaisten kirkkojen edustajia, muun muassa Ruotsin kirkon piispat Tuulikki Koivunen Bylund ja Lennart Koskinen.

57-vuotias Askola valittiin Helsingin piispanvirkaan kesäkuussa. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Espoon hiippakunnan hiippakuntasihteerinä ja piispa Mikko Heikan teologisen sihteerinä.

Askola seuraa virassa eläkkeelle jäänyttä Eero Huovista.

Suosittelemme sinulle