Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Paistettua karitsan parifilekyljystä ja porkkana-appelsiinipyrettä

Timon kolmen ruokalajin kokonaisuudessa on vuorossa pääruoka. Tällä kertaa tarjolle pannaan paistettuja karitsankyljyksiä ja porkkana-appelsiinipyrettä.

Paistettua karitsan parifilekyljystä ja porkkana-appelsiinipyrettä
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Karitsan parifilekyljykset

Tarvitset:

800 g parifilekyljyksiä

1 dl dijon-sinappia

tuoretta rosmariinia ja valkosipulia

suolaa ja pippuria

sitruuna

1 dl madeiraa

Tee näin:

Laita kyljykset työkulhoon ja lisää sinappi, rosmariininoksia ja kevyesti murskattuja valkosipulin kynsiä. Lisää myös hieman suolaa ja pippuria myllystä. Anna marinoitua yön yli.

Kuumenna paistinpannu ja lisää hieman rypsiöljyä ja voita. Aloita kyljysten paistaminen toiselta puolelta. Lisää pannulle muutama valkosipulinkynsi, rosmariininoksa ja sitruunan kuorta. Valele lusikalla paistorasvaa koko paiston ajan. Paista kyljyksiä reilu minuutti per puoli. Siirrä lihat lepäämään. Poista paistinpannulta ylimääräinen rasva. Lisää pannulle 1 dl madeiraa ja anna keittyä kasaan. Lisää muutama desi lihalientä ja keitä puoleen.

Porkkana-appelsiinipyre

Tarvikkeet:

500 g porkkanaa

n. 4 dl kuohukermaa

1 keltasipuli

appelsiinin kuorta

½ sitruunan mehu

voita freesaamiseen

suolaa

Tee näin:

Kuumenna kattila tai pata. Lisää hieman rypsiöljyä ja voita. Freesaa porkkanapaloja ja sipulia viisi minuuttia. Lisää hieman suolaa tämän aikana ja lisää lopuksi kerma. Laita kansi päälle ja anna kiehua kymmenen minuuttia. Poista kansi ja keitä kerma kasaan. Lisää lopuksi n. ¼ raastettua appelsiininkuorta ja sitruunan mehu. Soseuta ja tarkista suola.

Lisäke

Tarvikkeet:

500 g kypsää perunaa

200 g porkkanaa

200 g ruusukaalia

200 g kanttarelleja

Tee näin:

Paloittele perunat. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista ruusukaalista päällimmäiset lehdet ja leikkaa hieman kantaa pois. Kuori lehdet irti ruusukaalista, kunnes jää jäljelle valkoinen kaali, halkaise se. Ryöppää suolavedessä porkkanoita muutama minuutti ja jäähdytä. Ryöppää samassa vedessä myös ruusukaalin lehdet ja valkoiset osat noin puoli minuuttia ja jääähdytä ne jäävedessä.

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen hieman rypsiöljyä ja voita. Lisää pannulle perunat leikkauspinta alaspäin ja paista muutama minuutti. Lisää voita ja kanttarellit ja paista muutama minuutti. Lisää porkkanat ja ruusukaalit ja paista muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat kuumentuneet. Tarkista suola ja lisää hieman pippuria myllystä.

Suosittelemme