Hyppää sisältöön

Sotahistoriakeskus Kannas aikoo vauhdittaa varainkeruuta syksyllä

Lappeenrantaan tulossa olevan Sotahistoriakeskus Kannaksen varainkeruussa päästään tosi toimiin tänä syksynä. Keskuksen liiketoimintasuunnitelma valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Tieto- ja näyttelykeskus Tali-Ihantala
Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy

Keskustoimikunnan puheenjohtaja Heikki Järvenpää uskoo, että verottajalta kesällä saatu vähennyspäätös yhteisöille auttaa asiaa. Päätöksen mukaan lahjoitukset 50 000 euroon saakka ovat verovähennyskelpoisia.

Syksyn aikana toimikunta aikoo ottaa yhteyttä yrityksiin ja yhteisöihin lahjoitusten saamiseksi. Yksityistä rahaa keskuksen perustamiseen on koottava kaksi miljoonaa euroa.

Konsultin on määrä saada tämän kuun loppuun mennessä valmiiksi sotahistoriakeskuksen liiketoimintasuunnitelma.Heikki Järvenpää pitää kuitenkin liian aikaisena keskuksen alun perin suunniteltua aloittamisvuotta 2012.

Kotrintamatarinoita kaivataan

Myös kotirintamatarinoiden kertymisen odotetaan nyt vauhdittuvan kouluyhteistyön alettua. Tarinoiden keruuseen on valjastettu luokkia Lappeenrannan lukioista ja Kesämäenrinteen koulusta sekä Taipalsaarelta Saimaanharjun koulusta.

Kesän aikana tarinoita on ilmaantunut sotahistoriakeskuksen tietokantaan vasta hieman toistakymmentä. Projektipäällikkö Anu Talka otaksuu kuuman kesän verottaneen kirjoittamishaluja.

Talka odottaa paljon sukupolvien väliseltä yhteistyöltä asiassa.

- Nuoret voivat jutustella sodan kokeneiden sukulaistensa kanssa ja kirjata asioita. Heillä on myös tietoteknistä osaamista. Tarinoihin netin tietokantaan voi liittää myös kuvia, elävää kuvaa ja ääntäkin, muistuttaa Talka toiveikkaana.

Suosittelemme sinulle