Hyppää sisältöön

Operaatio Nälkäpäivä juhlii ja hakee kerääjiä

Suomen Punaisen Ristin Operaatio Nälkäpäivä alkaa torstaina. Kyseessä on juhlavuosi, sillä nälkäpäiväkeräys järjestetään nyt 30. kerran. Turussa kävelykadulla avajaispäivänä voi tutustua mm. SPR:n kenttäsairaalan toimintaan.

Kuva: YLE

Paikalle on pystytetty teltta, josta löytyy esimerkkejä katastrofialueille lähetettävästä välineistöstä.

Samalla rekrytoidaan kerääjiä, joita koko Suomesta tavoitellaan 30 000. Anna Laurinsilta SPR:n Varsinais-Suomen piiristä myöntää, että tavoite on kova.

- Tulee kuitenkin mieleen, että kun aina puhumme rahasta, erityisen arvokasta on myös se aika, jonka voi meille antaa ja lahjoittaa. Antamalla aikaansa kerääjät antavat muille mahdollisuuden antaa lahjoituksensa lippaaseen.

Operaatio Nälkäpäivä on SPR:n suurin vuosittainen keräys. Sen tuotto ohjataan Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Viime vuonna kerätyillä rahoilla on autettu esimerkiksi Haitissa maanjäristyksen ja Pakistanissa tulvien uhreja.

- Keräys alkoi vuonna 1980 paikallisena keräyksenä Pälkäneellä. Punaisen Ristin vapaaehtoinen Maj-Lis Korhonen ja Hämeen piirin toiminnanjohtaja Erkki Korkama saivat idean, että yhtenä päivänä vuodessa suomalaiset voisivat syödä vähän vähemmän, ja lahjoittaa rahat silloiseen suureen Itä-Afrikan nälänhätään. Seuraavana vuonna keräyksestä tuli jo valtakunnallinen, valottaa Laurinsilta.

Laurinsillan mukaan Nälkäpäivä-keräys on edelleen pitkälti vapaaehtoisten kerääjien voimainponnistus. Kerääjäksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan osastoon tai Varsinais-Suomen piiritoimistoon.

Suosittelemme sinulle