Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Keskustassa kamppailu ehdokkuuksista

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirissä käydään jälleen kovaa taistelua vaaliehdokkuuksista. Jäsenäänestyksen jälkeen keskustapiiri joutuu sovittelemaan ehdokaslistalle myös äänestyksessä heikosti menestyneitä, jotta listasta saadaan tarpeeksi kattava.

kansanedustaja Mirja Vehkaperä
Mirja Vehkaperä sanoo, että keskustalla on mahdollisuus lähteä hallitusneuvotteluihin vaalitappiosta huolimatta. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Piirikokouksen on laadittava lopullinen keskustan ehdokaslista. Puolet listalle tulevista pääsee sinne jäsenäänestyksen menestyksen perusteella, mutta toisen puolen valitsee piirikokous. Se joutuu täydentämään listaa muun muassa sen perusteella, että listasta saadaan riittävän edustava maantieteellisesti. Lisäksi listalle on saatava tasapuolisesti sekä miehiä että naisia ja eri ikäisiä ja eri ammattiryhmiä edustavia ehdokkaita.

- Oululaisia on oltava riittävästi, sanoo keskustapiirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mirja Vehkaperä. Hänen mukaan keskusteluissa on puhuttu siitä, että Oulusta saataisiin kolme ehdokasta. Yksikään jäsenäänestyksessä varmasti läpimenneistä ei ole oululainen.

- Hyviä ehdokkaita joudutaan siirtämään listalta sivuun, sanoo Vehkaperä.

Piirin jäsenäänestyksessä Antti Rantakangas sai eniten ääniä. Toiseksi eniten ääniä keräsi Tapani Tölli ja kolmanneksi eniten haapajärvinen Sanna Isola. Muut varmat ehdokkaat ovat Eero Isomaa, Inkeri Kerola, Markku Koski, Niilo Keränen ja Eija Nivala. Puolueen jäsenvaalisääntöjen mukaan 8 eniten ääniä saanutta pääsee suoraan ehdokkaaksi. Piirikokous päättää lokakuussa lopullisesti 15 kansanedustajaehdokkaan listan.

Suosittelemme