Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Honka Salmisen johdolla kahteen liigaan

Korisliigan kestosuosikeihin kuuluvan Espoon Hongan kauteen valmistautumiseen tuli yllättävä käänne, kun valmentaja Mihailo Pavicevic ilmoitti tekstiviestillä jäävänsä Montenegroon. Valmentajaksi tuli pikahälytyksellä Pekka Salminen. Honka pelaa tällä kaudella Korisliigan lisäksi myös kansainvälistä VTB United-liigaa.

Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Salminen on valmentanut Suomessa aiemmin Pussihukkia, ToPoa ja Katajaa. Ruotsissa hän on valmentanut Solnan kahteen Ruotsin mestaruuteen. Hongan valmennuksesta kesästä lähtien vastannut Jussi Syrjänen toimii Salmisen apuna.

- Tottakai tässä tilanteessa on haasteita. Normaali valmistautuminen kestäisi 3-4 viikkoa vähintään, nyt on aikaa neljä päivää. Toisaalta meidän tavoite on rakentaa pala kerrallaan. Ensimmäinen iso tavoite on 6. lokakuuta, kun meillä alkaa VTB-liiga, Salminen totesi.

Myös Hongan pelaajistossa on tapahtunut muutoksia. Maajoukkuepelaajat Tuukka Kotti ja Sasu Salin ovat siirtyneet Euroopan kentille. Ville Mäkäläinen on puolestaan siirtynyt Englannista Honkaan. 209-senttinen Joonas Suotamo pelaa alkavalla kaudella Espoossa.

Jukka Matinen ja Tuomas Iisalo jatkavat Hongan vahvuudessa. Amerikkalaispelaajina ovat Corey Belser ja Jamar Wilson. Pitkää amerikkalaista vielä haetaan.

- Honka taistelee kärkisijoista niinkuin aina. Pitää muistaa, että meillä on vasta kaksi amerikkalaista, kolmatta haetaan. Meillä on sen lisäksi neljä erittäin hyvää suomalaista. Siinä on jo aika paljon pelaajia, toki ei riittävästi pelaamaan kahta sarjaa. Yhtä pelaajaa vielä huutaa jenkin lisäksi. Kotimaisessa liigassa tulemme taistelemaan kärkisijoista, Salminen uskoi.

VTB-liiga on Hongalle tärkeä asia

- Se on selkeästi pelaajille, valmentajille ja seuralle se suuri juttu tällä hetkellä. Tällaisia mahdollisuuksia ei tule suomalaisille usein. On hienoa, että on otettu se riski. Emme varmaan sitä liigaa voita, mutta mahdollisimman monta voittoa ja 1-2 jymy-yllätystä, sitten olemme tyytyväisiä. Silloin pystymme pelaamaan entistä parempaa koripalloa myös Suomessa.

Suosittelemme sinulle