Hyppää sisältöön

Idolsin viides kausi alkaa keväällä - juontajana Niina Herala

Suomen viides Idols-kisa alkaa televisiossa ensi keväänä. Tuomareina kykykisassa nähdään tutut kasvot Nina Tapio ja Jone Nikula sekä uutena pitkän linjan muusikko Sami Pitkämö. Ohjelman juontajana Heikki Paasosen rinnalla debytoi puolestaan Niina Herala.

Idols 2011: Heikki Paasonen, Niina Herala, Sami Pitkamo, NinaTapio ja Jone Nikula.
Idols 2011, vasemmalta: Heikki Paasonen, Niina Herala, Sami Pitkamo, NinaTapio ja Jone Nikula. Kuva: MTV3

Keväällä Maikkarilla nähty ensimmäinen X Factor floppasi pahoin. Ohjelmaa kritisoitiin muun muassa tuomarivalinnoista sekä valovoimaisten laulajakykyjen puutteesta. X Factorin oli tarkoitus olla piristävä vaihtoehto jo neljä kautta pyörineelle Idolsille.

MTV3 ilmoitti jo tuolloin, että Idols jää vain tauolle. X Factorin huonon menestyksen takia parhaimmillaan miljoonayleisön kerännyt kykykisa oli siis hyvä kaivaa jälleen esiin. Tiistaina julkistetut tuomarit ja juontajat osoittavat, että Maikkari haluaa laskea ainakin jossain määrin varman päälle. Kaikki ovat tuttuja kasvoja kanavan suosituista ohjelmista.

Kisan tuomaristossa jatkavat tulevalla kaudella Nina Tapio ja Jone Nikula. Tuomarikolmikon uudeksi jäseneksi tulee muun muassa Jean S. -bändissä ja Lenni-Kalle Taipaleen yhtyeessä vaikuttava pitkän linjan muusikko Sami Pitkämö. Hänen orkesterinsa on tahdittanut MTV3:n suosittua Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Juontajana Heikki Paasosen rinnalla aloittaa muun muassa mallina ja tv-juontajana tunnettu Niina Herala.

Pitkämö haluaisi kisaan soul- ja R&B-laulajia

Pitkän linjan muusikko Sami Pitkämö suostui tuomariksi, sillä häntä pyydettiin mukaan ammatillisen osaamisen puolesta. Hän aikoo olla tuomarina suhteellisen lempeä.

- Minusta ei saada ilkeää tuomaria, sillä se ei ole ominaista luonteelleni. Olen henkeen ja vereen musiikkimies eli jos joku ei ole nöyrä musiikin edessä ja haluaa vain julkisuutta, silloin en anna armoa.

Pitkämö haluaisi nähdä Idolsissa laulajia, joilla on luonnonlahja ja halu esiintyä. Hän haluaa myös mukaan mahdollisimman monien eri tyylilajien taitajia.

- Kuulisin mielelläni eri staileja mahdollisimman paljon. Mutta olisi kiva kuulla, onko Suomessa R&B:n ja soulin osaajia, sillä niitä jopa puuttuu jonkun verran täältä, Pitkämö sanoo.

Idolsin koelaulut alkavat Kuopiosta 11. marraskuuta.

Suosittelemme sinulle