Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Pullopantin lunastaminen on kuin talvitakin palautus

Kaupan kassalla pullonpalautuskuitti pienentää mukavasti ostosten loppusummaa. Kanta-asiakasta kuitenkin saattaa harmittaa vajaaksi jääneet ostohyvityspisteet. Kauppiaan mukaan bonukset on kuitenkin kerrytetty erotuksen osalta jo aiemmin.

Pulloja palautetaan kaupassa
Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

- Vähennetäänkö loppusummasta, kysyy kassaneiti kun hänelle tarjoaa maksamisen yhteydessä pullonpalautuskuittia. Kaikin mokomin, mutta yhtäkkiä huomio kiinnittyy siihen, että samalla vähenevät kerättävät bonukset, plussapisteet tai mitä sitten sattuukin keräämään.

- Pulloista ja niiden panteista saa jo juoman ostohetkellä maksutapaetua ja bonusta. Tällöin tyhjän pullon palautus katsotaan olevan tuotteen palautus pantin osalta ja silloin ostosten loppusumma vähenee, sanoo Porin Prisman johtaja Janne Nurmi.

Pullon palautusta voi verrata mihin tahansa kaupasta ostetun tuotteen palauttamiseen, josta saa rahat takaisin.

- Kyseessä on käytännössä samanlainen tilanne, kuin jos ostaisi vaikkapa talvitakin, jonka joutuu syystä tai toisesta palauttamaan. Ostotilanteessa talvitakista on myönnetty bonusta, mutta kun takki palautetaan ja asiakaalle hyvitetään tuotteen hinta, siitä vähennetään saman hinnan arvosta bonuksia. Toisin sanoen kauppa mitätöitään, Nurmi toteaa.

Suosittelemme sinulle