Hyppää sisältöön

Ex-kansanedustaja Eero Paloheimo eroaa vihreistä

Vihreiden entinen kansanedustaja Eero Paloheimo eroaa vihreistä. Paloheimo teki päätöksen asiasta sunnuntaina iltapäivällä ja tiedotti asiasta. Paloheimon mielestä vihreät suosivat maailmaa vahingoittavaa ylimitoitettua muuttoliikettä.

Eero Paloheimo
Eero Paloheimo toimi vihreiden kansanedustajana vuodesta 1987 vuoteen 1995. Kuva: Pekka Sipilä / YLE

Paloheimo kirjoittaa tiedotteessaan, että vihreät ovat valinneet maailmanlaajuisen ylimitoitetun muuttoliikkeen kehityskulkuja pääteemoikseen eduskuntavaaleissa.

- Vihreät tuhoavat siten maapalloa useassa eri muodossa. Heidän perustelunsa vaikuttavat pinnallisilta ja tekopyhiltä. En viihdy sellaisessa joukossa.

Paloheimon perustelee ylimitoitetun muuttoliikkeen haitallisuutta kolmella seikalla.

Ensinnäkin Paloheimon mielestä muuttoliike tuhoaa luontoa tarjotessaan pakotien kestävämmästä vaihtoehdosta, jossa ihmiset parantaisivat elinehtojaan omalla kotiseudullaan esimerkiksi koulutuksen, perhesuunnittelun aavikoiden metsittämisen ja ruoantuotannon kehittämisen avulla. Muuttoliikkeen seurauksena lähtöalue jää Paloheimon mielestä hunningolle ja kuormitus siirtyy uudelle alueelle.

Paloheimo kirjoittaa tiedotteessaan, että muuttoliike latistaa kulttuureja, koska monikulttuurinen mosaiikki samankaltaistuu maiden ja maanosien välillä. Paloheimo arvioi, ettei sekoittuminen itsessään haittaisi, mutta sekoittumisen nopeus ja tekninen tehokkuus köyhdyttää henkisesti ja synnyttää maailmanlaajuisen, tasapaksun monokulttuurin.

Eero Paloheimo pahoittelee, että muuttoliikkeessä lähtijät ovat kotiseutujensa yritteliäimpiä.

- Vastaanottajamaassa he päätyvät helposti alempaan kastiin ja maan alkuperäiset kansalaiset lintsaavat ikävistä hommista.

Vihreän liiton perustaja

Tuusulalainen tekniikan tohtori Eero Paloheimo oli vihreiden kansanedustajana vuodesta 1987 vuoteen 1995. Hän oli eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja vuosina 1993 - 1994. Kansanedustajavuosinaan Paloheimo oli myös vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Ennen Vihreän liiton perustamista puolueeksi Paloheimo oli perustamassa puoluetta nimeltä Vihreät. Paloheimo kuului Vihreään liittoon siitä lähtien kun se rekisteröitiin puolueeksi.

Nettitietosanakirja Wikipedian mukaan Vihreät-puolue vaihtoi myöhemmin nimensä Ekologinen puolue Vihreät -nimiseksi ja edelleen Kirjava puolue - Elonkehän puolesta -nimiseksi. Puolueen ainoa kansanedustaja oli vuosina 1995 - 1999 nykyisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään kuuluva Pertti ´Veltto´Virtanen.

Suosittelemme sinulle