Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Museovirasto avasi kuva-arkistonsa verkossa

Museovirasto tarjoaa verkossa kaikkien käyttöön kulttuurihistoriallisia kuviaan. Uudessa verkkopalvelussa voi sekä selailla että ostaa kuvia. Tällä hetkellä tarjolla on noin 20 000 kuvaa.

Kooste museoviraston kuvakokoelma-sivustosta.
Kuva: YLE/Uutisgrafiikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuvakokoelmat.fi-palvelussa on kuvia Suomen historian kiinnostavista henkilöistä, paikoista ja tapahtumista sekä kansankulttuurin dokumenttikuvastoa. Kuvavalikoima kasvaa jatkuvasti kokoelmien digitoinnin myötä. Ensi vuoden kuluessa arkiston odotetaan kasvavan noin 40 000 kuvaan.

Valikoimaa täydennetään vielä tämän syksyn aikana eri paikkakuntien kuvilla, kansankulttuurin eri ilmiöillä sekä usein kysytyillä kuva-aiheilla.

Museoviraston kuva-arkisto on kansallinen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, jossa on maamme laajimmat kokoelmat Suomen historiasta ja kansankulttuureista sekä vieraista kulttuureista kertovia kuvia 1500-luvulta lähtien. Kokoelmiin kuuluu muun muassa valokuvia, piirustuksia, akvarelleja, grafiikan teoksia ja painettuja kuvia.

Kuva-arkiston verkkopalvelu palvelee sekä tutkijoita, kuvatoimittajia ja muita ammattilaisia että muita arkistosta kiinnostuneita. Palvelusta voi ostaa kuvatiedostoja kuvakohtaisella kertajulkaisuoikeudella. Kuvien yksityiskohtia voi tutkia suurennuslasitoiminnon avulla.

Museoviraston kuva-arkiston asiakaspalvelu on suljettu muuton vuoksi. Asiakaspalvelu avataan uusissa tiloissa Sturenkatu 2a:ssa ensi vuoden elokuussa.

Suosittelemme