Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Miamin superkolmikko herättänyt närää

Miami Heat räjäytti pankin kesällä koripallon NBA-liigan vapailla markkinoilla. LeBron Jamesin, Dwyane Waden ja Chris Boshin päätyminen samaan seuraan on herättänyt paljon närää, mutta San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich puolustaa Miamia ja supertähtien ratkaisuja.

Dwyane Wade.
Kuva: EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Wade on pelannut Miamissa koko vuonna 2003 alkaneen NBA-uransa. 28-vuotias takamies johdatti Miamin mestaruuteen keväällä 2006 ja tuli oikeutetusti valituksi finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Pekingin olympiakisoissa Wade oli kultakantaan palanneen USA:n ykköstähti, ja seuraavalla kaudella hän voitti NBA:n pistekuninkuuden.

25-vuotias James on puolestaan pelannut Clevelandissa aina siitä lähtien, kun hänet varattiin numerolla yksi kesällä 2003. Jamesilla ei ole vielä vyöllään mestaruutta, mutta kahdella edellisellä kaudella hänet on valittu NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lisäksi meriittilistalta löytyy NBA:n pistekuninkuus 2008.

26-vuotias Bosh puolestaan varattiin numerolla neljä samana kesänä kuin James numerolla yksi ja Wade numerolla viisi. Bosh ei ole heikossa Toronto Raptorsissa päässyt samanlaisiin urotekoihin kuin James tai Wade, mutta hän on rajusta pistetahdistaan huolimatta tunnettu ennen kaikkea puolustus- ja levypallo-osaamisestaan.

Kun nämä kolme kesällä päättivät mennä samaan seuraan, moni älähti ja pahasti. Romantikot valittivat, että kukaan näistä pelaajista ei voi nousta todella suurten pelaajien joukkoon, jos mestaruuksia tuodaan suurena kolmikkona. San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich, joka on saanut nauttia vuosikaudet Tony Parkerin, Tim Duncanin ja kumppaneiden yhteispelistä, ei ymmärrä kritiikkiä.

- Säännöt ovat sääntöjä, eikä kukaan ole rikkonut niitä. En näe tilanteessa mitään ongelmaa. Jos tilanteesta ei tykkää, voi yrittää muuttaa sääntöjä. Elämme sellaisessa maailmassa, että mielipiteitä riittää yököttävyyteen asti. Ihmisten on pakko valittaa koko ajan jostain, Popovich jyrähti USA Today -lehdelle.

- Lähtökohta on se, että tässä maassa saa tehdä ihan, mitä haluaa. Nämä kaverit tekivät sääntöjen puitteissa mitä halusivat. En näe tilanteessa mitään valitettavaa.

Miamilla on terävämpi kärki kuin millään muulla NBA-joukkueella, mutta suuri kysymys kuuluu, luopuiko joukkue liian paljosta. Vaihtopenkiltä tuleva ratkaisuvoima on tärkeässä roolissa pitkällä kaudella, ja Miamilla ei ole edes palkkakaton takia suurempia mahdollisuuksia syventää materiaaliaan.

Suosittelemme sinulle