Hyppää sisältöön

Katainen sätti perussuomalaisia populismista

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on arvostellut kovin sanoin poliittista populismia. Kokoomuksen puoluevaltuustossa Helsingissä puhunut Katainen sanoi, etteivät populistit ole vastuunkantajia. Katainen myös julisti kokoomuksen puolueena populismin vastavoimaksi.

Jyrki Katainen
Perussuomalaisten hurja kannatuksennousu on herättänyt muissa puolueissa närää kansaa kosiskelevasta populismista.

Puheensa jälkeen Katainen täsmensi tarkoittaneensa puheellaan nimenomaan suosiotaan lisänneitä perussuomalaisia.

Katainen sanoi kokoomuksen puoluevaltuustossa, että hankalat ajat ovat nostaneet Suomessakin vastuuttoman populismin pintaan. Kansalaisten yleinen tyytymättömyys nostaa kokoomusjohtajan mielestä juuri perussuomalaisten kannatusta.

- Tietysti hankalat ajat, jolloin tiedetään, että joudutaan tekemään vastuullisia päätöksiä, nostaa aina onnenonkijoita pintaan eli yritetään kutkutella tyytymättömyyden hermoja ja kanavoida itselle sitten sitä kautta hyvää. Siihen on demokratiassa oikeus ja mahdollisuus, mutta eihän se pitkän päälle kannattavaa ole, Katainen torui.

Katainen ei kritiikistään huolimatta sulkenut pois mahdollista hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa vaalien jälkeen, jos perussuomalaiset luopuu populismistaan.

- (Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo) Soinihan on tainnut todeta, että hän ei ole kapitalisti eikä sosialisti vaan populisti, ja populistihan ei ole vastuunkantaja, Katainen latasi.

Suosittelemme sinulle