Hyppää sisältöön

Pariisia valvotaan pian Telesten kameroilla

Kaarinalainen elektroniikkayhtiö Teleste on tehnyt miljoonien arvoisen kaupan videovalvontalaitteistosta Pariisiin. Videovalvontajärjestelmä on suunniteltu muun muassa terrorisminvastaiseen taisteluun.

Teleste videovalvontalaitteistoa
Kuvaa Telesten VMX -videovalvontajärjestelmästä Kuva: Teleste Video Networks

Teleste toimittaa Pariisin poliisiorganisaatiolle julkisten kaupunkialueiden videovalvontajärjestelmän, joka on suunniteltu helpottamaan liikenteen hallintaa, järjestyksenpitoa, rikollisuuden torjuntaa, pelastustoimintaa ja terrorisminvastaista taistelua.

Pariisin alueella järjestelmä hallinnoi suoraan yli 1 100 kameraa ja se kytkeytyy muihin Pariisin ja sen ympäristökuntien turvaverkkoihin, joiden kameroiden yhteismäärä on yli 10 000. Järjestelmä kattaa muun muassa rautatiet, metron, Pariisin kaupungin liikenteenohjauksen ja suuret kauppakeskukset.

Lisäksi siihen kuuluu 260 työasemaa, 55 valvontakeskusta, 2 500 operaattoria, digitaalinen 30 vuorokauden tallennearkisto ja todistusaineiston tietovarasto.

Tilauksen arvo on 6,9 miljoonaa euroa, johon sisältyy suunnittelupalvelut, laitteistot ja ohjelmistojen käyttöoikeudet. Telesten toimittaman VMX-videovalvontaratkaisun toimitukset ajoittuvat vuosille 2011 ja 2012.

Suosittelemme sinulle